Aiškius puolimo lyderius DeMarą DeRozaną ir Kyle'ą Lowry turinti Kanados ekipa neretai yra kritikuojama dėl skylėtos gynybos. Ne ką mažiau kritikos strėlių skrieja ir į Jono Valančiūno daržą. Tačiau „Raptors“ žaidėjai galiausiai suprato, kad be gynybos čempionatų nelaimės, todėl stengiasi pagerinti šį žaidimo komponentą.

Nemažai prie to prisidėjo ir iš Atlantos „Hawks“ atvykęs DeMarre'as Carrollas, pasižymintis ne tik taikliais metimais ir aštriais prasiveržimais, bet ir geležine gynyba bei tinkamu požiūriu į triūsą treniruotėse.

„Pagrindinis iššūkis šiemet – gynyba. Turime subalansuoti savi žaidimą puolime ir gynyboje. Buvau situacijoje, kai koncentravomės tik gynybai, bet lygoje buvome 29 pagal pelnomus taškus. Pernai mūsų puolimas buvo visa galva geresnis už gynybą ir už tai susilaukėme kritikos. Norint laimėti NBA, reikia vienodai žaisti abiejose aikštės pusėse“, – žurnalistams sakė D. Casey.

„Manau, kad mūsų puolimas pagerėjo, bet sunkiausias dalykas yra penkis vyrukus suvienyti darbui gynyboje. Mums to reikės, nes juk būna dienų, kai metimai tiesiog nekrenta, todėl tuomet išgelbėti gali tik gynyba“, – pastebėjimus tęsė „Raptors“ vyriausiasis treneris.

Ne kartą komandą netaikliais metimais skandinęs D. DeRozanas buvo įsigytas dėl neeilinių gebėjimų atakuojant krepšį. 26-erių metų gynėjas kaip niekas kitas trokšta pasiekti aukštumų – tikslą šiemet pasiekti gali būti lengviau, nes net ir jis suprato, kad gynyba gali pakeisti komandos veidą.

„Komanda tarpsezoniu tikrai patobulėjo, ypatingai D. DeRozanas. Jis nori laimėti ir žaisti nugalėtojų komandoje. DeMaras manęs visada klausia, koks jausmas žaisti konferencijos finale („Hawks“ praėjusiame sezone 0:4 pralaimėjo „Cavaliers“). Jis trokšta ten patekti ir kartu su Kyle'u (Lowry), JV (Jonu Valančiūnu), Patu (Patricku Pattersonu) ir kitais žaidėjais atvėrė save naujoms galimybėms ir naujam žaidimo stiliui. Ikisezoninėse rungtynėse tai pasimatė abiejose aikštelės pusėse“, – su pasimėgavimu į naujų komandos draugų atsidavimą žvelgė D. Carrollas.

2013-2014 metų sezone Rytų konferencijoje „Raptors“ užėmė 3 vietą, tačiau jau pirmame atkrintamųjų varžybų rate 3:4 pralaimėjo Bruklino „Nets“ vyrams. Pernai Rytuose finišavo ketvirta, bet vėl krito pirmame rate – 0:4 neprilygta Vašingtono „Wizards“ ekipai.

70-asis NBA sezonas startuos jau šiąnakt, o Toronto klubas su Jonu Valančiūnu pirmąjį mačą žais naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį prieš Indianos „Pacers“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)