Milašius: piniginės pasipūtė

„Žinau tai, kad mūsų klubai labai atsakingai komplektavo komandas, vasarą susitikdavau su klubų vadovais, daug su jais bendravau.

Kiekvienas stengėsi pagal savo piniginę padaryti maksimaliai kiek galima daugiau.

Kiekvienas klubas nori patekti į šešešuką ar bent jau aštuntuką, kad tik neliktų už atkrintamųjų ribos.

Kaip sekėsi klubams užbaigti namų darbus, nežinau, bet manau, kad kai kurių piniginės pasipūtė, galimybės tapo didesnės.

Kaip pavyks startuoti komandoms, matysime sezono metu, gal kas stiprinsis, ieškos papildymo. Tikiuosi, bus pats sėkmingiausias, pats geriausias sezonas žiūrovams, krepšinio sirgaliams ir mūsų partneriams“, – vylėsi LKL prezidentas Remigijus Milašius.

Lygoje debiutuos Mažeikių „M Basket“ klubas, kuris dar balandžio pabaigoje įgijo LKL licenciją. Ją prarado Prienų „Labas GAS“ komanda, kuri praėjusiame čempionate liko paskutinė.

Komandos reguliariajame sezone ir toliau varžysis trijų ratų sistema. Kaip ir praėjusiose pirmenybėse, ketvirtfinalyje bus žaidžiama iki 2 pergalių, o pusfinalyje ir finaluose – iki 3 pergalių.

Praėjusiais 2022 metais lygos biudžetas siekė virš 3,1 mln. eurų, išlaidos – apie 3,088 mln. eurų, biudžeto eilutėse – 36 tūkst. pliuso.

Anot lygos direktorės Rasos Liuimienės, to negalima laikyti pelnu.

„Kasmet – veiklos tęstinumas, negalime gruodžio mėnesio pabaigti su nuliu, nes rugsėjį prasidėjęs sezonas tęsiasi iki vasaros, gruodį vyksta čempionatas ir tai nėra joks lygos pelnas. Negalime gruodžio 31 d. pabaigti finansinius metus su nuliu.

Stengiamės, kad lygos biudžetas nebūtų mažesnis. Ieškome naujų partnerių, kartu turime naujų idėjų ir tikslų. Galvojame apie savo administracijos komandą, teisėjus, jų atlygį. Tikėtina, biudžetas turėtų būti didesnis“, – kalbėjo R. Liuimienė.

Lygos direktorė pristatė čempionato organizacines naujoves.

„Iki šiol rungtynėms vadovavo teisėjų brigada iš trijų arbitrų bei rungtynių inspektoriaus.

Nuo šio sezono atskiriame rungtynių teisėjavimą, rungtynių ir teisėjavimo analitiką į vieną pusę ir rungtynių organizavimą į kitą pusę.

Įvedame LKL rungtynių techninio delegato pareigybę. Toks kolega prižiūrės viską, kas vyksta aplink aikštelę, bus atsakingas už rungtynių organizavimo dalį, komunikaciją, rinkodarą, rungtynių įrangą, sekretoriato darbą.

Kaip ir anksčiau, aikštėje dirbs trys teisėjai bei rungtynių inspektorius. [...] Rungtynių metu iškart dirbs analitikai, kurie iškart vertins sudėtingesnius, diskutuotinus momentus, kurie ne vėliau nei per 48 val. pateiks informaciją arbitrams, krepšinio sirgaliams“, – teigė R. Liuimienė.


Neįteikta dovana Jasikevičiui

Praėjusio sezono uždarymo renginyje buvo įvertinti 30-mečio treneriai, į jų penketuką įtrauktas Šarūnas Jasikevičius nedalyvavo renginyje, Delfi pasiteiravo, ar per vasarą pavyko įteikti strategui atminimo dovaną?

„Dar nepavyko, tikimės, kad pavyks“, – vylėsi lygos direktorė.

„Jis atostogauja, keliauja, sakykim taip“, – pridūrė R. Milašius.

„Mūsų kolegos organizuoja didelį renginį norėdami paminėti 2003-aisiais iškovotą Europos čempionų titulą. Kol kas matome, nėra planų, jog jis dalyvautų šioje šventėje.

Bet, tikimės, gal per sezoną jis pagerbs „Žalgirį“ ar Kauną savo atvykimu. Mes tikrai rasime progą jam įteikti apdovanojimą“, – teigė R. Liuimienė.

Šarūnas Jasikevičius

Taurės finalo ketvertas – Kaune

Lygos vadovai paskelbė, kad vienas didžiausių šalies sporto renginių kitąmet po septynerių metų pertraukos sugrįžta į Kauną, „Žalgirio“ areną.

„Atėjo laikas atvykti į Kauną. Tikiuosi, kad bus puikus vakarėlis, smagi atmosfera. Ką parodė praėjęs finalas, kad Kaune susirenka 14 tūkst. žiūrovų, tai yra smagu. Bandysime padaryti gerą renginį. Į tokį turnyrą gali patekti ir mažiau turtingų komandų ratas“, – teigė LKL prezidentas Remigijus Milašius.

Citadele KMT finalo ketvertas Nemuno saloje įsikūrusioje arenoje paskutinį kartą praūžė dar 2017-aisiais, tuomet pirmąjį savo istorijoje tokį titulą iškovojo šeimininkavęs Kauno „Žalgiris“.

Būtent finalo ketverto šeimininkai gins praėjusį vasarį Šiauliuose iškovotą čempionų taurę ir artėjančiame turnyre. Citadele KMT taurę žalgiriečiai į viršų kėlė jau keturissyk iš eilės – nuo 2020 iki 2023 metų.

Tiesa, kol kas Citadele KMT varžybų formatas dar nėra patvirtintas, jis priklauso nuo Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ pasirodymo FIBA Europos taurės atrankoje, kuri vyks spalio pradžioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją