Nors Belgradą šią savaitę užklojusi stora rūko marška sutrikdė oro eismą, žalgiriečiai „dvigubą“ Eurolygos savaitę tęsia be nukrypimų nuo plano.

Iš karto po trečiadienio rungtynių su „Crvena Zvezda“ kauniečiai pakilo į Atėnus. Atskridę naktį, visą kitą dieną Lietuvos čempionai ilsėjosi, o vienintelę treniruotę OAKA arenoje surengė vakare.

Kaip seksis laikytis plano aikštėje, graikų publika išvys penktadienį, nuo 21.30 val.

Pirmojo rato tarpusavio rungtynes Kaune PAO laimėjo rezultatu 86:85, bet šįkart, pasak Š. Jasikevičiaus, į pergalę varžovai bandys keliauti kitokiais keliais.

„Panathinaikos“ – daug talentingesnė komanda nei „Crvena Zvezda“, bet ne tokia atletiška. Nors praėjusiame ture pergalę prieš Miuncheno „Bayern“ išplėšė būtent dėl savo jėgos, ūgio. Vis dėlto „Panathinaikos“ puolimo potencialas – vienas geriausių Europoje. Greito puolimo, atkovotų kamuolių skaičius būtina sumažinti, jei norime sužaisti gerai.

Dėl atkovotų kamuolių anksčiau jie turėjo labai daug problemų, todėl prieš tris ar keturias savaites „Panathinaikos“ pakeitė savo žaidimo idėją ir dabar rungtyniauja aukštesniu penketu. Deshaunas Thomasas žaidžia lengvuoju krašto puolėju, išaugo Konstantino Mitoglou vaidmuo. Pagerėjo ir Georgio Papagiannio žaidimas, jis vakar buvo didžiulis faktorius. Laukia didelis darbas“, – vertino specialistas.

– Galima tikėtis, kad atsakysite „Panathinaikos“ taip pat žaisdami aukštu penketu? – paklausėme Š. Jasikevičiaus

– Manau, bus įvairių variantų. Pabandysime kai ką treniruotėje, vienur ieškosime pranašumų, kitur tiesiog reikės atsilaikyti.

– Pirmoje tarpusavio dvikovoje Nickas Calathesas pataikė penkis tritaškius. Ar keisite gynybą prieš jį?

– Ne, ginsimės panašiai. Aš nežinau, kodėl visi tiek daug kalbėjo apie mūsų riziką ginantis prieš N. Calathesą. Taip nebuvo – kažkiek jam leidome sąmoningai, bet tikrai ne tiek, kiek buvo bandoma pabrėžti. O šiaip daug akcentų bus panašūs kaip Belgrade, nes „Panathinaikos“ turi nemažai panašių savybių turinčių krepšininkų. Svarbiausia – suprasti, ką mes bandome pasiekti.

– Ar tikitės dvigubos Luko Lekavičiaus motyvacijos grįžus į gerai pažįstamą areną, kuriai turi ką įrodyti?

– Tai gali būti ir geras, ir blogas dalykas. Manau, tiek Lukas, tiek Zachas LeDay (buvęs Pirėjo „Olympiakos“ atstovas – Krepšinis.lt) turi susitaikyti su savo praeitimi. Jiems reikėtų tai paversti eilinėmis rungtynėmis.

– Žinant Luko charakterį, galima spėti, kad jis lengviau susitvarko su tokiomis emocijomis nei Z. LeDay, nes yra šaltakraujis?

– Nežinau. Jei žmogus išorėje šaltas, nebūtinai taip yra ir viduje. Į žmogaus dvasią neįlįsi. Faktas, kad Lukas žaidžia puikią atkarpą ir visų pirma turi būti pasiruošęs didesniam „Panathinaikos“ dėmesiui ginantis nuo jo. Tikiuosi, Lukas jau ne mažas vaikas, taip pat ir Zachas, KC Riversas, kiti, kurie grįžta į pažįstamas vietas. Visi turi susitvarkyti su emocijomis.

– Pirmą kartą šiame sezone dvi išvykos sukrito į tą pačią savaitę, iš Belgrado į Atėnų skridote iškart po rungtynių. Ar energijos lygiui tai atsiliepia?

– Ne, poilsio yra daug. Kelionė buvo nelabai tolima, trečią nakties jau gulėjome lovose, šiandien treniruotę rengėme labai vėlai. Laiko pailsėti – aibės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)