Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė natūralizuota amerikietė Yvonne Anderson, pelniusi 18 taškų.

Už Atlanto gimusi krepšininkė Serbijos pasą gavo 2020-aisiais, o šios šalies rinktinėje debiutavo praėjusių metų pabaigoje, Europos čempionato atrankos mače su Lietuva.

Tuo metu Prancūzijos moterų rinktinė penktą kartą paeiliui žaidė Europos čempionato finale, tačiau ir vėl liko be titulo.

Serbės antrąkart šalies krepšinio istorijoje tapo Senojo žemyno čempionėmis.

Turnyro MVP išrinkta serbė Sonja Vacič, ji pateko į simbolinį geriausių čempionato krepšininkių penketuką, į jį taip pat išrinkta prancūzė Endene Miyem, belgės Emma Meesseman ir Julie Allemand bei Jonquel Jones iš Bosnijos ir Hercegovinos.

Serbės per pastaruosius šešerius metus ketvirtą kartą svarbiuose turnyruose iškovojo medalius: 2015 m. tapo Europos čempionėmis, 2016 m. džiaugėsi olimpiniais bronzos medaliais ir 2019 m. užėmė trečią vietą Senojo žemyno pirmenybėse.

Saša Cadjo, Yvonne Anderson

Serbija: Yvonne Anderson 18, Jelena Brooks 15, Sonja Vasič 12, Ana Dabovič 9 taškai.

Prancūzija: Valeriane Vukošavljevič 15, Marine Johannes 13, Alexia Chartereau ir Sarah Michel po 6 taškus.

Bronzos medalius iškovojo Belgija, kuri kovoje dėl trečios vietos 77:69 įveikė Baltarusijos rinktinę.

2023 metų Europos moterų čempionatas vyks Slovėnijoje ir Izraelyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)