Pirmame mače Atėnuose pergalę 65:59 iškovojo šeimininkai, atsakomajame mače Panevėžyje Jonas Mačiulis tikisi atkaklios kovos.

Atėnų AEK šiuo metu grupėje su Jeruzalės „Hapoel“ dalinasi 1-2 vietomis (10 pergalių, 2 nesėkmės).

Tuo metu nervų Prancūzijoje nevaldęs „Lietkabelis“ liko už antro etapo borto: praėjusį trečiadienį Aukštaitijos ekipa mače su „Dijon“ suklupo 91:99 (25:20, 19:17, 20:31, 27:31).

Ši nesėkmė iš panevėžiečių likus dviem turams atėmė paskutines viltis pakilti bent iki ketvirtos vietos ir prasimušti į antrą Čempionų lygos etapą. „Lietkabeliui“ belieka kova dėl 5-6 pozicijų, suteikiančių teisę pratęsti sezoną FIBA Europos taurės turnyre. 4 pergales ir 8 pralaimėjimus savo sąskaitoje surinkęs Lietuvos klubas C grupėje toliau laikosi penktas, bet jį pasivijo analogišką balansą turintis „Dijon“.

„Panevėžio ekipa šiuo metu demonstruoja gerą sportinę formą. Nors komandos žaidimas banguoja, tačiau jie namuose paprastai rungtyniauja susikoncentravę. Turėtų būti įnirtinga kova“, – prognozavo 33-ejų J. Mačiulis.

– Kaip pats jaučiatės AEK komandoje?, – oro uoste žurnalistų buvo paklaustas J. Mačiulis.

– Gerai jaučiuosi, viskas gerai. Sezonas jau įsibėgėjo, ateina ta linksmoji pusė, kai prasidės kovos dėl titulų, dėl kažkokių vietų.

Viskas labai gerai – laukiame tų kovų. Skrisime į Rio de Žaneirą, laukiame tos kelionės.

– Bus įdomu, nes keliausime 6 dienoms, sužaisime du mačus. 8–9 valandų laiko skirtumas, bet nieko nepadarysi – reikia važiuoti ir žaisti.

– Prieš ketverius metus su „Real“ laimėjote trofėjų. Kokie dabar šansai tai padaryti?

– Kai žaidėme su „Real“, kovojome su ta pačia ekipa dvejose rungtynėse. Dabar bus keturi klubai, kiekvieno žemyno čempionai.

Aišku, NBA neatsiunčia savo čempionų, bet atvyksta G lygos nugalėtojai, todėl bus įdomu. Visi šiais laikais moka žaisti krepšinį, dar yra laiko faktorius toms ekipoms, kurios iš kitų žemynų. Noras yra laimėti.

– Galbūt spėsite padėtiLietuvos rinktinei?

– „Langas“ prasideda šiek tiek vėliau. Mes Atėnuose būsime vasario 19 ar 20 dieną. Dar būtų laiko, bet reikės žiūrėti, kaip jausiuosi.

Dabar galvoju apie paskutinius mačus grupėje, kurių nenorime pralaimėti ir užimti grupėje pirmąją vietą.

– Seniai nežaidėte Lietuvoje, ar netraukia jūsų namų link?

– Visada noriu grįžti, tačiau ne viskas nuo manęs priklauso. Juk negaliu pats pasirašyti sutarties su „Žalgiriu“ ar dar kažkur (šypsosi). Visada smagiau žaisti namuose, bet toks gyvenimas.

– Užsiminėte apie Kauno „Žalgirį“, ar sekate Kauno klubo reikalus?

– Žinoma, tikrai tikrai seku ir man tai įdomu. Gal komandai sekasi ne taip gerai, kaip mes tikėjomės po praėjusio sezone, bet dar „Žalgiris“ turi visus šansus patekti į atkrintamąsias Eurolygoje. Linkiu sėkmės ir tikiuosi juos vėl pamatyti Eurolygos aštuonete.

– Palyginus su ankstesniais klubais, ar sąlygos geros AEK gretose?

– Dabar tai yra kylantis klubas, turintis gerą finansinę situaciją. Treniruočių ir rungtynių sąlygos yra tokios pat kaip ir „Panathinaikos“, nes viskas vyksta toje pačioje arenoje.

Tiesiog nelyginu kai kurių dalykų, nes jų negalima lyginti. Kalbant apie krepšinį, viskas gerai – gaunu daug žaisti, esu patenkintas, viskas gerai.

– Tik nusileidus oro uoste draugas atsiuntė žinutę – paskaityk straipsnį. Tik dabar apie tai sužinojau, bet dar straipsnio neskaičiau.

Sunku pasakyti, kaip tai gali paveikti „Lietkabelio“ komandą antradienio rungtynėse. Tai jų problemos. Mes atvykome su savais rūpesčiais.

– Praėjusį savaitgalį Graikijos čempionate buvote rezultatyvus (20 taškų (2/7 dvitaškiai, 4/6 tritaškiai, 4/5 baudos), 6 atkovoti kamuoliai) kovoje su Salonikų PAOK, tačiau AEK nusileido svečiuose varžovams, ko pritrūko kovoje dėl pergalės?

– Tas rungtynes pradėjome per „švelniai“, be kontakto, be spaudimo ir agresijos. Kai po ilgosios pertraukos pradėjome geriau gintis, grįžome į rungtynes, per tris minutes sumažinome skirtumą nuo 18-os taškų iki 8-ių.

Pralaimėjome 9-iais taškais nepataikydami net 15-os baudų metimų. Tai daug ką pasako.

Čempionų lygos C grupės rikiuotė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai):

1. AEK *12102
2. Hapoel *12102
3. Bamberg *1284
4. Giants1266
5. Lietkabelis1248
6. Dijon1248
7. Nymburk1239
8. Fuenlabrada1239

* – vietą kitame etape užsitikrinusi ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)