Jauniausias rinktinės kandidatas – Donatas Motiejūnas (1990 m. gimimo).

Lietuvos nacionalinės rinktinės pasiruošimui skirta 1,5 mln. Lt.

K.Kemzūra: Š.Jasikevičiaus sprendimo lauksime iki paskutinės akimirkos

„Tai – išplėstinis sąrašas, kurį diktuoja šios dienos sąlygos. Šiai dienai yra labai daug neaiškumų ir iškyla daug klausimų dėl kai kurių kandidatų dalyvavimo vasarą pasaulio čempionate. Norėdamas pasilikti laisvesnes rankas ir galimybę laviruoti, sudariau išplėstinį sąrašą.

Manau, kad pirmoje stovykloje turėtų dalyvauti 16-17 krepšininkų. Kai kurie žaidėjai pradės pasiruošimą su rezervine komanda, kad treneriai turėtų galimybę atsirenkant žaidėjus padaryti teisingą sprendimą“, - teigė K. Kemzūra.

Nacionalinės rinktinės strategas teigė, kad komandos rezultatai pasaulio čempionate didžiąja dalimi priklausys nuo Lietuvos ekipos lyderių sprendimo.

„Jei važiuotume be tikslo – niekas mūsų nesuprastų. Aš asmeniškai sau keliu tikslą, kurį pasiekti būtų labai sudėtinga, tuomet tu gali pasiekti maksimalų rezultatą. Iškeltas tikslas – 6-oji vieta, nors Lietuva tokios vietos dar niekada nėra užėmusi. Aš nenoriu būti iškelto tikslo įkaitu, tačiau tai priklausys nuo to, kokį sprendimą – žaisti ar ne – priims mūsų lyderiai. Bet kokiu atveju nevažiuosime į ekskursiją, o važiuosime kautis“, - teigė K. Kemzūra.

K. Kemzūra į sąrašą įtraukė R. Šiškauską, Š. Jasikevičių ir A. Macijauską.

„Kai kalbėjau su Š. Jasikevičiumi atrodė, kad vilties yra (jog jis atstovaus Lietuvai – DELFI). Aš jam neskambinsiu kiekvieną dieną ir neklausinėsiu „Na, kaip, ar žaisi?“. Pasikalbėjome vyriškai ir tiek. Reikia palaukti sezono pabaigos. Lauksime jo iki pat paskutinės akimirkos, nes tokio įžaidėjo mes neturime“, - sakė K. Kemzūra.

Kalbėdamas apie A. Macijauską treneris teigė, kad nori patyrusiam, tačiau jau pora metų jokiame klube nežaidžiančiam krepšininkui suteikti šansą.

„Jis nežaidęs dvejus metus. Kalbėjau su Arvydu. Mane nudžiugino, kad jis treniruojasi, išvyksta į JAV ruoštis individualiai. Aš jam noriu duoti šansą. Jis pradės ruoštis su rezervine komanda. Kol kas nereikia spėlioti, ar jis bus tinkamas rinktinei. Kartais valia padaro stebuklus. Tačiau jis realiai suvokia situaciją. Kodėl mes neturėtume pabandyti? Tuo labiau, kad liaudyje sakoma – rankos nepragersi“, - kalbėjo K. Kemzūra.

Treneris taip pat nepraranda vilties pasaulio čempionate vilkinti Lietuvos rinktinės marškinėliais išvysti ir R. Šiškauską.

„Noriu pasiųsti jam žinią – esi labai laukiamas. Taip, jis pasakė kad nežais, tačiau kelis kartus esu juo susitikęs ir mes kalbėjome apie žaidimą rinktinėje. Viltis miršta paskutinė – tai žaidėjas, dėl kurio verta kovoti ir laukti“, - sakė K. Kemzūra.

„Didžiausią nerimą kelia ne pozicijos, o lyderių atstovavimas. Jei nežais Jasikevičius, Kaukėnas ar Šiškauskas kas imsis lyderio vaidmens ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų? Taip, Linas Kleiza puikus žaidėjas, tačiau, jokiu būdu nenuvertinant Lino talento ir meistriškumo, jis yra priklausomas nuo kitų žaidėjų“, - sakė K. Kemzūra.

Nacionalinės rinktinės kandidatų sąrašas:


1. Šarūnas Jasikevičius
2. Mantas Kalnietis
3. Rimantas Kaukėnas
4. Martynas Gecevičius
5. Arvydas Eitutavičius
6. Giedrius Gustas
7. Arvydas Macijauskas
8. Tomas Delininkaitis
9. Martynas Pocius
10. Renaldas Seibutis
11. Ramūnas Šiškauskas
12. Mindaugas Lukauskis
13. Artūras Jomantas
14. Simas Jasaitis
15. Jonas Mačiulis
16. Linas Kleiza
17. Mindaugas Katelynas
18. Paulius Jankūnas
19. Tadas Klimavičius
20. Kšyštofas Lavrinovičius
21. Darjušas Lavrinovičius
22. Marijonas Petravičius
23. Robertas Javtokas
24. Donatas Motiejūnas

Rezervinės krepšinio rinktinės kandidatai


1. Žygimantas Janavičius
2. Šarūnas Vasiliauskas
3. Aidas Viskontas
4. Adas Juškevičius
5. Martynas Mažeika
6. Arvydas Šikšnius
7. Deivydas Gailius
8. Mindaugas Kuzminskas
9. Saulius Kuzminskas
10. Martynas Andriuškevičius
11. Michailas Anisimovas

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją