Apie tai rašo portalas tritaskis.lt.

N. Nedovičius atskleidė, jog šiuo metu individualiai treniruojasi su buvusiu treneriu „Lietuvos ryte“ Aleksandru Džikičiumi, taip pat atskleidė savo krepšinio idealą, pasidalino mintimis apie Kauno „Žalgirį“ ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo sąsajas su VTB lyga, buvusius ir esamus komandos draugus bei laisvalaikį su jais „Lietuvos ryte“.

„Praėjusią savaitę pradėjau individualiai darbuotis su treneriu A. Džikičiumi ir kol kas man sekasi neblogai. Dirbsiu su juo iki birželio 5 dienos, o tada išvyksiu toliau darbuotis į stovyklą JAV. Birželio 8 dieną manęs laukia „Adidas Eurocamp“ stovykla Trevize, kur susirenka daugybė skautų ir yra galimybė, sėkmingai pasirodžius, pasikelti savo šansus NBA naujokų biržoje. Nuo birželio 15 dienos lankysiuosi NBA komandų peržiūrose“, – savo artimiausiais planais pasidalino perspektyvusis serbas.

– Ką galėtum papasakoti apie trenerius, su kuriais dirbai „Lietuvos ryte“?

– Šį sezoną „Lietuvos ryto“ klube dirbau su puikiais specialistais. Jie visi man suteikė šansą daug žaisti ir laisvai jaustis aikštėje. Mano žaidimo stilius yra greitas: mėgstu greitas atakas. Džiugu, jog jie leido man būtent taip rungtyniauti.

– Ar tavo žaidimo stilius galėtų tapti pliusu siekiant įsitvirtinti greitą krepšinį propoguojančioje NBA lygoje?

– Na, rimtai kalbant, esu gal tris kartus lėtesnis už Derricką Rose‘ą, kuris yra nuostabus krepšininkas (juokiasi, - aut. past.). Mėgstu stebėti jo žaidimą ir tam tikrose situacijose jį kopijuoti. NBA lygoje stebiu daugybę europiečių įžaidėjų, pavyzdžiui, Goraną Dragičių. Jis pasiekė puikią karjerą ir aš tikrai nesupykčiau, jei sugebėčiau pasiekti tiek, kiek jis.

– Kaip manai, kas būtų sunkiausia atvykus į NBA lygą?

– Miltas Palacio, su kuriuo šį sezoną rungtyniavau „Lietuvos ryte“, sakė man, kad NBA lygoje sunkiausi yra pirmi dveji treji metai. Per juos reikia sugebėti įsitvirtinti.

– NBA lygoje reguliariame sezone yra žaidžiamos 82 rungtynės, o „Lietuvos ryte“ šį sezoną kiek rungtynių sužaidėte?

– Nedaug, gal 50. Sezoną baigėme anksti. „Žalgiris“ pateko į VTB atkrintamas varžybas ir kažkodėl staiga Lietuvos krepšinio lygos finalai buvo surengti prieš VTB lygos atkrintamas. Gal tam, kad „Žalgiris“ galėtų tinkamai joms pasirengti...

– Krepšinis Lietuvoje sportas – numeris vienas?

– Be jokios abejonės. Lietuvoje žmonės labai gerbia krepšininkus ir myli krepšinį. Kad ir kur bežaistume, visuomet atsirasdavo fanų, kurie po rungtynių mūsų laukdavo ir prašydavo kartu nusifotografuoti bei autografų.

– „Lietuvos ryto“ komandoje, tikriausiai, daugiausiai laiko praleisdavai su legionieriais?

– Mūsų komandoje buvo Leonas Radoševičius, Dejanas Ivanovas. Šie vyrukai vėliau paliko komandą. Ar mes laiką leisdavome kartu? Na, jie buvo namisėdos. Labiau mėgdavo laisvalaikį leisti prie kompiuterio, televizoriaus, tiesiog ilsėtis namuose. Tuo tarpu aš, kai dar žaidžiau Belgrade, laisvalaikio metu mėgstu daug vaikščioti po miestą, bendrauti su žmonėmis. Vėliau į komandą atvyko (Tomislavas) Zubčičius ir M. Palacio. Su jais labai greitai radome bendrą kalbą ir nuolatos vakarus bei laisvalaikį leisdavome kartu. Išeidavome į miestą ko nors atsigerti, nueidavome į kiną, boulingą. Buvo tikrai šaunus laikas.

– Pagrindinių varžovų – Kauno „Žalgirio“ – įžaidėjai tau buvo didelis iššūkis?

– Kai „Žalgiryje“ dar žaidė (Mantas) Kalnietis, būdavo problemų prieš jį rungtyniauti, nes jis labai aukštas. (Adas) Juškevičius šį sezoną puikiai rungtyniavo, tačiau jis ne iš tų, kurių reikėtų bijoti.

– Kokie tavo planai, jei į NBA lygą patekti nepavyks?

– Jei nepateksiu į NBA lygą, tuomet kitą sezoną žaisiu „Lietuvos ryte“, su kuriuo sudariau trejų metų kontraktą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)