Rinktinės kandidatų sąraše – 16 pavardžių. Latviams nepadės traumuotas Kristaps Porzingis, taip pat – į San Antonijų išvyksiantis Davis Bertans.

Komandoje nebus ir buvusio „Lietkabelio“ legionieriaus, su Stambulo „Daruššafaka“ rankomis sukirtusio Žanio Peinerio.

Tačiau nacionalinei komandai turėtų padėti Eurolygos klubams priklausantys žaidėjai – Pirėjo „Olympiakos“ atstovaujantys Janis Timma ir Janis Strelnieks bei Dairis Bertanis iš Milano „AX Armani Exchange“.

Rugsėjo mėnesį Latvija namie priims Europos čempionus slovėnus, o rugsėjo 17 d. susitiks su Ispanija.

4 kartus per šešerias rungtynes laimėjusi Latvija atrankos grupėje su Turkija dalijasi 2-3 pozicijas.

Primename, kad lietuviai ir latviai kontroliniame mače susitiks rugsėjo 9 dieną „Siemens“ arenoje. Prieš tai rugsėjo 5 d. Lietuva draugiškose rungtynėse jėgas išmėgins su Suomijos rinktine.

Lietuviai antrąjį pasaulio čempionato atrankos etapą pradės rugsėjo 14 dieną rungtynėmis išvykoje su Kroatijos rinktine, o rugsėjo 17-ąją „Siemens“ arenoje lauks dvikova su Olandijos ekipa.

Latvijos rinktinės kandidatų sąrašas:

Janis Strelnieks, Janis Timma, Dairis Bertans, Kaspars Vecvagars, Ingusas Jakovics, Aigars Škėle, Janis Blūms, Artūrs Ausėjs, Rihards Lomažs, Artis Ate, Artūrs Strautins, Ojars Silins, Andrejs Gražulis, Artjoms Butjankovs, Rolands Šmits, Martins Mejeris.

Pasaulio krepšinio čempionato atrankos I grupė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)