„Daugiau tai nepasikartos“, – po triuškinančia nesėkme pasibaigusių praėjusios savaitės Eurolygos rungtynių su Vitorijos „Laboral Kutxa“ vienas per kitą kartojo ir „Lietuvos ryto“ strategas, ir žaidėjai.

Didžiąją dalį ketvirtadienio susitikimo rodėsi, kad garsiai dalinti pažadai žaibiškai išgaravo vilniečiams iš galvų.

Trečio ketvirčio viduryje „Maccabi“ pirmavo 54:35, ir svečiai iš Izraelio mintyse jau veikiausiai sėdo į lėktuvą tarsi nė nepastebėję, kur buvo nutūpę.

Tačiau tuomet po truputį virpėti pradedančią D. Bauermanno kėdę sulaikė R. Seibutis, per minutės pertraukėlę ėmęsis iniciatyvos ir sugėdinęs į prarają garmančius bendraklubius.

„Per minutės pertraukėlę priminiau, kad buvome prižadėję kovoti iki pabaigos, kad turime užtektinai savybių, leidžiančių pasipriešinti. Man padėjo Renaldas, kuris buvo labai emocionalus ir užvedė komandą. Prie jos prisijungė publika, ir mes įsivažiavome“, – lūžį trečiame kėlinyje prisiminė D. Bauermannas.

Spausti varžovus po visą aikštę pradėjęs bei gynybą pastebimai suaktyvinęs „Lietuvos rytas“ dar iki paskutinio ketvirčio pradžios pavijo žydus (55:59), ir tuomet užvirė kautynės taškas į tašką.

Tritaškius uoliai smaigstęs (5/10 tolimų metimų) Martynas Gecevičius suteikė šeimininkas net kelias progas mačo pabaigoje išplėšti pergalę, bet lemiamą akimirką vilniečiai pražiopsojo prie jų krepšio išnirusį buvusį komandos draugą Tyrese'ą Rice'ą, kuris sugriebė atšokusį kamuolį ir pelnė pergalingą dvitaškį (76:74).

„Lietuvos rytas“ turėjo dar 3,5 sekundes, bet per jas nebepavyko sukurti nieko doro – desperatiškas R. Seibučio metimas buvo toli nuo tikslo.

„Prieš paskutinę ataką išleidau į aikštę tvirtą užtvarą pastatyti galintį Tautvydą Lydeką ir iš toli pataikantį Stevaną Jelovacą, nes tikėjausi, kad taip išblaškysime varžovų gynybą. Bet nei M. Gecevičiui, nei R. Seibučiui nepavyko atsidengti patogiose pozicijose, todėl viskas taip ir baigėsi“, – pasakojo D. Bauermannas.

Nepaisant trečio iš eilės pralaimėjimo Eurolygoje bei penkto skaičiuojant visus turnyrus, vokietis gyrė savo auklėtinius ir tikino šįkart jaučiantis tik pasididžiavimą.

„M. Gecevičius šiandien labai gerai žaidė abiejose aikštės pusėse, tai buvo geriausios jo rungtynės vertinant gynybą. Milenko Tepičius taip pat sužaidė geriausias savo rungtynes, R. Seibutis savo emocijomis užkrėtė visą komandą. Buvo daug pozityvių dalykų.

Tokioje pačioje situacijoje buvome prieš savaitę, bet tuomet nuleidome rankas. O šiandien mūsų emocijos, aistra ir gynyba privertė mane didžiuotis. Žadėjome kovoti iki galo ir tai padarėme.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)