Penktadienį žalgiriečiai savoje arenoje priims artimiausią varžovą Eurolygos turnyro lentelėje – 17-ą vietą užimantį, nors viena pergale ir nepavejamą Berlyno ALBA klubą (2/5).

Rungtynės šeimininkams bus žūtbūtinės, nes vėliau jų laukia daugiausia pasimatymai su turnyro sunkiasvoriais. Tiesa, J. Zdovcas papildoma psichologine našta auklėtinių stengiasi neapkrauti.

„Visos komandos, visos rungtynės man yra lygiareikšmės – tiesiog laukia dar vienas priešininkas, kurį reikia įveikti. Juk žmonės irgi tikisi, kad, nepaisant traumų ir visų kitų sunkumų, rinksime pergales“, – dvikovos išvakarėse sakė slovėnas.

Prieš tai jis atsisveikino su Kaune per kelis mėnesius nepritapusiu amerikiečiu Emmanueliu Mudiay, vietoje kurio gynėjų grandį papildė Z. Dragičius ir Tai Websteris iš Naujosios Zelandijos.

Turėjome keletą sunkių pokalbių, buvo ištarta ir griežtesnių žodžių. Visi žinome, kad privalome žaisti kitaip. Pirma, kiekvienas žaidėjas turi pasitempti. Antra, pagaliau turėjome dvi kokybiškas treniruotes, tikiuosi, tas darbas pasimatys penktadienį aikštėje.
Jure Zdovcas

Delfi paklaustas, ar pastarosiomis savaitėmis traumų kamuoto E. Mudiay projektas Kaune išties buvo priėjęs visišką akligatvį, J. Zdovcas stengėsi būti diplomatiškas.

„Mudiay – jau praeitis, nebenoriu jo aptarinėti. Žinoma, jis – didelis talentas, bet nedavė to, ko tikėjomės.

Pastaruoju metu dėl traumų jis žaidė nedaug, o mums labai reikėjo šviežios energijos. Tokie sprendimai visada būna sunkūs, Mudiay – puikus vyrukas. Bet esame profesionalai, mūsų darbas – laimėti, o su Mudiay, deja, reikalai nesiklostė taip, kaip tikėjomės“, – komentavo 54-erių specialistas, pagrindiniu ekipos įžaidėju turėjusį tapti amerikietį treniravęs tris savaites.

Dabar „Žalgirio“ arenos rūbinėje liko du tikri įžaidėjai: Mantas Kalnietis ir Lukas Lekavičius. J. Zdovcas prireikus šioje pozicijoje ketina išnaudoti ir Janį Strelnieką, kuris pasveiko ir penktadienį turėtų pasirodyti ant parketo.

Pasirodys ir Z. Dragičius, tuo metu diena vėliau atvykusio T. Websterio debiuto veikiausiai reikės palaukti.

„Zoranas šiek tiek galbūt ir žais. Nors jam reikia perprasti komandos žaidimo sistemą, o priekyje – tokios rungtynės, kuriose daug rizikuoti tikrai negalime, privalome laimėti.

Jau pačioje pirmoje treniruotėje Zoranas mums daug ko pridėjo, tikiuosi, taip tęs ir toliau. Pažįstu jį, tai – kietas vaikinas, suteiks mums energijos, agresyvumo, greičio. Taip pat jis gali būti labai naudingas gynyboje, jei tik tinkamai jį motyvuoji.

Tai pridės kamuolio valdymo įgūdžių, kūrybos žaidžiant vienas prieš vieną, kurios dabar perimetre stokojame. Mano darbas – paversti Tai geru ir gynyboje, kuri nėra jo stiprybė. Tikrai ties tuo daug dirbsime, jam neabejotinai reikės laiko adaptuotis. Nesitikiu, kad jis galės greitai kažko mums duoti“, – naujokus vertino J. Zdovcas.

Jis viliasi, kad permainos ekipos sudėtyje turės ir netiesioginį efektą: mobilizuos praėjusią savaitę tiek Tel Avivo „Maccabi“, tiek Stambulo „Anadolu Efes“ triuškintą komandą.

„Turėjome keletą sunkių pokalbių, buvo ištarta ir griežtesnių žodžių. Visi žinome, kad privalome žaisti kitaip. Pirma, kiekvienas žaidėjas turi pasitempti, daugiau duoti komandai. Antra, šią savaitę pagaliau turėjome dvi kokybiškas treniruotes, tikiuosi, tas darbas pasimatys penktadienį aikštėje“, – kalbėjo treneris.

Jam pačiam labiausiai rūpi, kaip auklėtiniams seksis stabdyti savotišką vokiečių puolimą, kuriam nenutrinamą antspaudą uždėjo ketverius metus komandą treniravęs Ispanijos krepšinio veteranas Aito Garcia Renesesas.

Pastarąjį vasarą pakeitęs buvęs asistentas Israelis Gonzalezas laikosi tos pačios krypties.

„ALBA žaidžia labai greitai: mažiau žaidimo du prieš du, daug kitokio judesio, įkirtimų. Tai – kiek kitoks krepšinis nei būdinga Eurolygai ir visiems sunkus oponentas. Jie nejaučia spaudimo ir nekeičia savo taktikos nepriklausomai nuo įvykių aikštėje. Kai kurias komandas ALBA taip jau nubaudė, kitos irgi turėjo sunkumų žaisdamos su vokiečiais. Žinome ir tai, kad jie gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių puolime: du ar trys žaidėjai visada šoka dėl kamuolio, stumia į nugarą. Reikės išlaikyti koncentraciją 40 minučių ir žaisti be jokio atsipalaidavimo. Ir visi penki žaidėjai turės padėti vieni kitiems gynyboje.

Varžovų gretose – patyrę, gerai susižaidę krepšininkai, o beveik viskas sukasi aplink puolėją Luke'ą Sikmą. Nors visi tai žino, juos vis tiek sunku sustabdyti. Taip pat pavojingas Oscaras da Silva, kuris yra didelis šio sezono atradimas. Atrodo, tarsi Eurolygoje jis žaistų jau kokius ketverius metus. Tai – mobilus vidurio puolėjas, galintis pataikyti ir protingas, gerai „skaitantis“ žaidimą. O dar po traumos į rikiuotę grįžo Marcusas Erikssonas“, – varžovų pajėgumu neabejoja J. Zdovcas.

Šeimininkams kovoti su ALBA tikrai nepadės traumuoti Joffrey Lauvergne'as ir Paulius Jankūnas, kuriam ketvirtadienį atlikta menisko operacija.

„Kasdien kažkas naujo. Jankis tik įsivažiavo, ir trauma. Tikimės, kad jis greitai grįš, po kokio mėnesio“, – dėl naujos netekties apgailestavo komandos vairininkas.

Mačas tarp Lietuvos ir Vokietijos čempionų penktadienį prasidės 20 val.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)