Nori skambiai baigti sezoną

Eurolygos TOP-16 etapo E grupėje „Žalgiris“ (5/8) žengia 6-as, tuo tarpu Bambergo ekipa (0/13) – paskutinė. Abi ekipos jau prarado galimybes patekti tarp aštuonių geriausiųjų, tačiau „Žalgiris“ sieks padovanoti šventę savo aistruoliams. Pirmo rato dvikovoje „Žalgiris“ Bambergo klubą įveikė tik po atkaklios kovos – 88:87.

Prieš ketvirtadienio rungtynes „Žalgiris“ patyrė dvi nesėkmes iš eilės – Eurolygoje 55:77 nusileido Berlyno ALBA ekipai, o pirmadienį 77:78 turėjo pripažinti Klaipėdos „Neptūno“ pranašumą.

„Mes kausimės tais ginklais, kuriuos turime. Kuomet mes savo aikštėje sutriuškinome ALBA ekipą, mūsų sudėtis buvo kardinaliai skirtinga. Mes turėjo Ibrahimą Jaaberą, Tremmellą Dardeną, M. Popovičių, Paulių Jankūną. Šių žaidėjų Vokietijoje mes neturėjome. Žinoma, praėjusios savaitės Eurolygos rungtynės buvo turbūt prasčiausios per visą sezoną. Šiuo metu išvykusius žaidėjus nėra galimybės pakeisti, todėl mes remsimės jaunimu. Tai bus naudinga tiek šio klubo, tiek Lietuvos rinktinės ateičiai. Manau puiku, kad vaikinai įgis patirties žaisdami aukštame lygyje. Ketvirtadienį stengsimės užbaigti sezoną kaip įmanoma geriau. Manau, nusipelnėme turėti puikią paskutinę dieną čia, savo aikštėje“, - teigė „Žalgirio“ strategas Joanas Plaza.

Treneris iš Ispanijos apgailestavo, kad šio sezono Eurolygos TOP-16 etapas buvo vienas iš sėkmingiausių, tačiau to buvo maža.

„Šį sezoną pasiekėme puikių pergalių, o TOP-16 etape iškovojome tiek pergalių, kiek „Žalgiriui“ pavyko pasiekti dar tada, kai aikštėje buvo Arvydas Sabonis. Tačiau to nepakako. Mes kausimės ir spręsime savo užduotis. Tikiuosi, kad ketvirtadienį bus puiki šventė visiems“, - sako J. Plaza.

Strategas apgailestavo, kad prieš lemiamas sezono kovas varžovai stiprina savo sudėtis. Tuo tarpu padėtis „Žalgiryje“ - atvirkštinė.

„Noriu, kad komanda padarytų viską, ką gali per likusią sezono dalį. Šis sezonas buvo labai sunkus ir aš nenoriu kartotis. Nepaisant sudėtingų sąlygų nesinori nubraukti viso sezono darbo. Mes privalome kovoti tiek ketvirtadienį, tiek LKL, tiek VTB Vieningoje lygoje. Pastarojoje lygoje „Žalgiris“ pirmą kartą per istoriją reguliarų sezoną baigė pirmoje vietoje. Nežinau, ar žmonės tai supranta, kad mus užklupo daug bėdų, bet mes pirmi. Pažvelkite į komandos sudėtį sezono pradžioje ir dabar – tai visiškai skirtingos ekipos. Visos komandos stiprinasi – ateina nauji treneriai, žaidėjai. Tuo tarpu pas mus viskas atvirkščiai. Bet mes nesiruošiame verkšlenti“, - sako J. Plaza.

Pasiekė susitarimą

Po traumos į aikštę grįžta ir kroatas M. Popovičius. Nepaisant situacijos klube legionierius teigė, kad atmosfera komandoje pakili.

„Jums turbūt bus staigmena, tačiau atmosfera komandoje yra puiki. Dauguma vaikinų sulaukė pasiūlymų iš kitų klubų, tačiau jie liko. Mes norime baigti sezoną čia. Mes visi žvelgiame viena kryptimi. Stengsimės kovoti visose varžybose“, - sako kroatas.

M. Popovičius neigė, kad finansinės problemos turi įtakos „Žalgirio“ žaidimui.

„Nemanau, kad žaidėjai galvoja apie pinigus, kuomet žengia į aikštelę. Mano nuomone, mūsų žaidimas nuolat gerėjo iki kovo pradžios. Kuomet praradome galimybes patekti į kitą Eurolygos etapą nesakyčiau, kad mes atsipalaidavome, tačiau yra labai sudėtinga išlaikyti gerą sportinę formą visą sezoną. Žinoma, dabar puikus metas viską pralaimėti ir kristi žemyn. Tačiau geriau pralaimėti dabar ir taisyti savo klaidas. Žinoma, nemalonu pralaimėti ekipoms, kurias privalai nugalėti, tačiau „Neptūnas“ taip pat žaidžia krepšinį ir tą dieną nusipelnė pergalės. Jie buvo geresni. Tačiau panaši situacija buvo ir praėjusį sezoną, kai svečiuose nusileidome „Šiauliams“, o vėliau dominavome LKL“, - pralaimėjimo „Neptūnui“ nesureikšmino M. Popovičius.

Kroatas taip pat užsiminė apie žaidėjų ir klubo vadovybės pasiektą susitarimą, pagal kurį krepšininkams iki sezono pabaigos bus išmokėta tam tikra skolos dalis. Tačiau M. Popovičius pabrėžė, kad svarbiausia, jog naujoji klubo valdžia aiškiai išdėstė esamą padėtį.

„Atlyginimų daugiau negavome, tačiau su klubo administracija pasiekėme tam tikrų susitarimų. Mes žinome, kokia yra situacija ir susitarėme. Svarbiausia, kad dabar mes žinome situaciją ir nesame kvailinami. Dabar žinome, kokia padėtis, kada tikėtis atlyginimų ir tai yra gerai. Dabar jau nėra dalijami pažadai, kad atlyginimai bus kitą pirmadienį, kitą mėnesį ir taip toliau. Dabar mes žinome. Mes daug nesitikime. Jei pinigai bus – bus puiku. Jei ne – ieškosime kitų variantų. Tačiau dabar mes esame čia, mes žinome situaciją ir nesiruošiame išvažiuoti“, - teigė M. Popovičius.

Tuo tarpu J. Plaza tikino, kad apie žaidėjų ir klubo vadovų pasiektą susitarimą nieko nežino.

„Tokiu atveju, tiesą pasakius, jie žino daugiau nei aš. Aš visuomet sakau tiesą ir galiu pasakyti, kad esu gavęs vieną atlyginimą. Daugiau nieko negaliu pasakyti“, - teigė J. Plaza.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)