„Žalgiris“ spėjo įšokti į nuvažiuojantį traukinį ir Eurolygos pirmo etapo B grupėje užėmęs 4-ą vietą (4 pergalės/6 pralaimėjimai) pateko tarp 16-os geriausių ekipų

Tuo tarpu „Maccabi“ kelias į šešioliktuką buvo kur kas lengvesnis – Tel Avivo ekipa C grupėje užėmė antrą vietą (7/3).

„Rungtyniausime su viena tituluočiausių ir gilias tradicijas turinčia komanda. Izraelio klubas – nuolatinis TOP-16 etapo dalyvis, kuris jau ne kartą įrodė savo pajėgumą. „Žalgiris“ nusileido „Maccabi“ ekipai paskutinėse trejose rungtynėse, tačiau šis faktorius tik pridės papildomos motyvacijos. Be to, tai bus pirmos šių ekipų rungtynės naujoje arenoje, kur aistruoliai visuomet būna kaip šeštas mūsų žaidėjas“, - teigė A. Trifunovičius.

„Man asmeniškai prieš Davido Blatto vadovaujamas komandas žaisti visuomet sudėtinga. Šis strategas ypač protingai ir dažnai keičia gynybos sistemas. Tikiuosi, šį kartą viskas bus kitaip. Šiemet turime tikrai puikią komandą ir esame pajėgūs kovoti su visais varžovais.

Ketvirtadienio rungtynės nebus lemiamos, tačiau pergalės atveju labai priartėsime prie vietos tarp aštuonių geriausių Eurolygos komandų. Mes sunkai dirbame, ypatingai pastarąsias dvi savaites. Per šį laiką iškovojome ir keletą puikių pergalių prieš pajėgius varžovus. Jaučiamės gerai, tačiau lengvų rungtynių nesitikime. Bet kokiu atveju, su tokiu sirgalių palaikymu, kokio sulaukiame kiekvienose rungtynėse, mes galime iškovoti pergalę“, - kalbėjo M. Popovičius.

A. Trifunovičius džiaugėsi, kad pastaruoju metu įsibėgėjantiems žalgiriečiams pavyksta išvengti traumų. Tačiau serbas teigė, kad dar nėra visiškai patenkintas savo auklėtinių demonstruojamu žaidimu.

„Pasirengimas dvikovai vyksta sklandžiai. Džiaugiuosi, jog pastaruoju metu pavyksta išvengti traumų. Tačiau dar turime atrasti savo žaidimo stilių, sau palankiausią žaidimo stilių. Šiuo atžvilgiu dar turime daug erdvės tobulėjimui“, - teigė serbas.

Ketvirtadienį TOP-16 etapą pradės ir kitos dvi H grupės ekipos - „Regal Barcelona“ (Ispanija) savo aikštėje priims Kantu „Bennet“ (Italija).

Į geriausių ekipų aštuntuką žengs dvi geriausios grupės komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją