Kazio Maksvyčio auklėtiniai varžovams namie nusileido 79:83 (19:23, 18:23, 22:11, 20:26).

Prieš rungtynes aktyviausi „Žalgirio“ sirgaliai iš „Green White Boys“ tribūnos demonstravo palaikymą treneriui K. Maksvyčiui ir kapitonui Edgarui Ulanovui jiems skirtomis skanduotėmis.

„Žalgiris“ žaidė be traumuotų Arno Butkevičiaus, Luko Lekavičiaus ir Brady Maneko ir vertėsi 9 žmonių rotacija.

Šiame susitikime „Monaco“ lyderis Mike’as Jamesas rezultatyviausių visų laikų Eurolygos žaidėjų sąraše palypėjo į trečią vietą, aplenkdamas Juaną Carlosą Navarro. Virš M. Jameso – tik Nando De Colo ir Vassilis Spanoulis.

Jis ir kėlė daugiausiai bėdų, pelnęs 25 taškus ir sugriebęs 8 kamuolius. Tiesa, po 5,5 rezultatyvaus perdavimo atliekantis gynėjas šį kartą neatliko nė vieno.

„Monaco“ atstovaujantis D. Motiejūnas sužaidė blogiausią sezono mačą ir pirmą kartą aikštę paliko „minusinis“ ir be taškų – per 15 minučių prametė visus penkis dvitaškius, tritaškį, sugriebė tris kamuolius, dukart suklydo ir surinko -5 naudingumo balus.

„Žalgiriui“ dvigubą dublį surinko Rolandas Šmitas, pelnęs 13 taškų ir atkovojęs 11 kamuolių. Tomas Dimša pridėjo 14 taškų, E. Ulanovas ir Keenanas Evansas (3/11 met.) po 10.

Antradienį kauniečiai išvykoje 62:64 nusileido lygos autsaiderei Berlyno ALBA, tad dvigubą Eurolygos savaitę pabaigė „tušti“.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais gruodžio 14 d., kai į Kauną atvyks Belgrado „Partizan“.

„Žalgiris“ pirmavo pačioje mačo pradžioje, bet netrukus „Monaco“ perėmė kontrolę ir greitai susikrovė dviženklį pranašumą, o įpusėjus mačui pirmavo 46:37.

Po pertraukos kauniečius užkūrė T. Dimšos ir E. Ulanovo tritaškiai, naujokas Edmondas Sumneris per kelias minutes surinko šešis taškus, o atkarpą 11:0 laimėjęs „Žalgiris“ vėl atsidūrė priekyje – 59:54.


Lemiame ketvirtyje jau „Žalgiris“ labai sunkiai rado kelią krepšio link, bet likus žaisti kiek mažiau nei keturias minutes po R. Šmito tritaškio ekipas teskyrė taškas – 68:69.

Vis tik tada žalgiriečiai sustojo, o po Jarono Blossomgame’o tritaškio ir M. Jameso dvitaškio „Monaco“ nutolo 76:68. „Žalgirį“ į kovą dar grąžino K. Evanso ir R. Šmito taškai, bet baudas beveik be klaidų realizavę svečiai iškovojo pergalę.

„Žalgiris“: T. Dimša 14, R. Šmitas 13 (11 atk. kam.), E. Ulanovas ir K. Evansas po 10, E. Sumneris 9, D. Giedraitis 8, L. Birutis (7 atk. kam.) ir K. Hayesas po 6, D. Lavrinovičius 3.

„Monaco“:
M. Jamesas 25, J. Blossomgame’as 13, E. Okobo 12, A. Diallo 11, P. Cornelie 9.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)