Sausakimšame ir virš 900 žiūrovų pritraukusiame Michealsen centre po ilgosios pertraukos LCC merginos turėjo 11 taškų deficitą (28:39), o rezultatą persverė tik ketvirtojo kėlinio pradžioje (55:53).

Lemiamus taškus likus 4 sekundėms iš po krepšio pataikė Maisa Pereira Dias, kuriai tai buvo pirmas taiklus metimas iš žaidimo.

LCC gretose naudingiausia buvo Gerda Raulušaitytė. Puolėja per 32 minutes pelnė 16 taškų (3/5 dvit., 1/2 trit.), atkovojo 6 kamuolius bei surinko 25 naudingumo balus.

Taip pat išsiskyrė ir Lina Loceniece, kuri pelnė 17 taškų, atkovojo 2 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

„Neptūno-Amberton“ komandą į priekį vedė Uliana Datsko, kurios sąskaitoje per 28 minutes užfiksuoti 15 taškų (4/5 dvit.), 6 atkovoti kamuoliai ir 20 naudingumo balų.

Atkovotus kamuolius LCC laimėjo užtikrintai (42:27), iš kurių 15 nusiėmė pergalingo metimo autorė M. Dias.

„Noriu pasveikinti savo komandą su pirmąja pergale, gerai atidarėm sezoną, emocijų labai daug. Noriu padėkoti žiūrovams, kurių šiandien buvo pilna, taip pat pasveikinti ir lygą su nauja pradžia, – po mačo kalbėjo LCC vyr. treneris Vilius Stanišauskas. – Pirmieji du kėliniai nebuvo tokie sėkmingi, trečiajame pakeitėme gynybą, o tai pasiteisino.

Kaip merginoms ir sakiau, mes kiekvienose rungtynėse turėsime žaisti su labai didele energija, nes esame jaunas kolektyvas, turime kur tobulėti, tad tikiu, kad judėsime į priekį.“

„Nuotaikos nuostabios, labai ačiū visiems žmonėms, kurie atėjo palaikyti, atmosfera buvo nereali. Nauja komanda – nauji tikslai, tad labai džiaugiuosi, jog pavyko sezoną pradėti gera nata“, – strategui antrino naudingiausiai žaidusi G. Raulušaitytė.

LCC: Lina Loceniece 17 (4/11 trit.), Gerda Raulušaitytė 16 (7/8 baud., 6 atk. kam., 25 naud.), Neda Pliatkutė 10 (5 atk. kam.), Dominyka Paliulytė 9, Maiara Pereira Dias 7 taškai (3/7 dvit.).

„Neptūnas-Amberton“: Uliana Datsko 15 (4/5 dvit., 2/5 trit., 6 atk. kam.), Saulė Mikelionytė 13 (2/4 trit.), Rūta Stipra 12 (3/8 dvit.), Viktoria Balaban 10 (4/5 dvit., 4 kld.), Brigita Sinickaitė 8 (9 rez. perd.), Amanda Okodugha 7 taškai (6 atk. kam.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją