Antrame ketvirtyje Alfredo Vainausko auklėtinės įklimpo „Aisčių“ gynyboje ir to pasėkoje dažnai klydo bei krepšį atakavo netaikliai. Tuo pasinaudojusios oponentės priartėjo – 20:24. Įpusėjus mačui skirtumas tarp komandų siekė vos 3 taškus – 30:27.

Po didžiosios pertraukos „Utena“ pastebimai pagerino savo žaidimą tiek puolime, tiek gynyboje. Per 7 minutes į savą krepšį praleidusi vos 2 taškus, „Utena“ susikrovė solidų pranašumą – 44:29. Per likusį laiką uteniškės dar labiau pabėgo į priekį ir po trisdešimties žaidimo minučių pirmavo 55:33.

Ketvirtame ketvirtyje „Utena“ nemažino apsukų. Priešingai, greita ataka sekė greitą ataką ir skirtumas toliau augo. Mačo finalo sirena paskelbė „Utenos“ pergalę rezultatu 77:46.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo 13 taškų pelniusi Greta Šniokaitė, po 11 surinko Kristina Alminaitė ir Eglė Šulčiūtė, po 9 – Gabrielė Gutkauskaitė ir Eglė Šikšniūtė, 8 – Rita Žilinskaitė, po 5 – Sandra Linkevičienė ir kapitonė Rima Valentienė, 4 – Eglė Tarasevičiūtė, 2 – Martyna Petrėnaitė, o 3 minutes žaidusi uteniškė Austėja Serbentaitė pasižymėti nespėjo.

„Utenos“ vyriausiasis treneris A. Vainauskas teigė, kad kol kas komandos žaidime buvo daug klaidų, daug broko, kas ir yra būdinga pirmam draugiškam susitikimui. Strategas džiaugėsi savo auklėtinių noru ir kovingumu.

Trečiadienį „Utenos“ komanda persikels stovyklauti į Druskininkus, kur dalyvaus draugiškame keturių komandų turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją