Naujuosius metus Kauno „Žalgiris“ pasitiks sausio 5 dienos rungtynėmis namie su Stambulo „Fenerbahče“, o „Monaco“ tą pačią dieną Belgrade susigrums su vietos „Partizan“.

Daug sėkmingiau rungtynes pradėjęs „Žalgiris“ nuo rungtynių pradžios ėmė diktuoti savo sąlygas aikštėje ir antrojo kėlinio pradžioje susikrovė 13 taškų persvarą 35:22. Vis dėlto aikštės šeimininkai atsitiesė ir ėmė lipti varžovams ant kulnų.

Po didžiosios pertraukos žalgiriečiai vėl sužaidė sėkmingai ir sugrąžino dviženklį skirtumą (64:54).

Lemiamu tapo paskutinis kėlinys, per kurį „Monaco“ sugebėjo perlaužti rungtynių eigą – likus žaisti 3 min. rezultatą išlygino ir po ilgos pertraukos persvėrė jį savo naudai.

Intriga buvo gyva iki pačios pabaigos. Likus žaisti 16 sek. „Žalgiris“ atsiliko 82:84 ir turėjo kamuolį savo rankose, tačiau rezultatyvios atakos nesugebėjo suregzti – Rolando Šmito tritaškis buvo išmestas jau per vėlai.

„Monaco“ aprangą vilkintis D. Motiejūnas per 22 min. pelnė 7 taškus (3/6 dvitaškiai, 1/2 baudos), atkovojo 6 kamuolius, dukart suklydo, išprovokavo 4 pražangas ir surinko 11 naudingumo balų.

"Monaco" - "Žalgiris". Rungtynių statistika

Žalgiris“: Rolandas Šmitas 18, Keenas Evansas 17, Edgaras Ulanovas 12, Laurynas Birutis 10 (7 atk.k.), Tomas Dimša 8, Karolis Lukošiūnas 5, Kevarriusas Hayesas 4, Arnas Butkevičius ir Ignas Brazdeikis po 3, Dovydas Giedraitis 2,

Monaco“: Elie Okobo 22 (9 rez.p.), Alpa Diallo ir Yakuba Ouattara po 14, Jaronas Blossomgame'as 8, Donatas Motiejūnas ir Donta Hallas po 7, Matthew Strazelis 6, Johnas Brownas 4, Mike'as Jamesas 2.

„Žalgiriui“ šiose rungtynėse padėti negalėjo Tyleris Cavanaugh, Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)