Andrea Trinchieri auklėtiniai išvykoje nė karto nepirmavo ir galiausiai 66:69 (11:20, 18:19, 15:12, 22:18) krito prieš „Monaco“ (22-11), kuri atėmus viltis iš „Žalgirio“ pati užsitikrino vietą atkrintamosiose.

Kartu monegaskai užsitikrino ir vietą kito sezono Eurolygoje. D. Motiejūno komanda turnyre varžosi kaip Europos taurės laimėtojai, bet jau trečią sezoną iš eilės patenka tarp aštuonių stipriausių ekipų ir taip išsaugo vietą Eurolygoje.

Delfi kviečia pažvelgti į ryškiausius skaičius, lėmusius „Žalgirio“ pralaimėjimą.

Ryškus Motiejūno faktorius

D. Motiejūnas rungtynes pradėjo surinkdamas pirmus keturis „Monaco“ taškus ir uždavė toną ne tik komandai, bet ir sėkmingam asmeniniam pasirodymui.

Jis per 21 minutę pelnė 14 taškų (6/8 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), atkovojo 7 kamuolius ir surinko 19 naudingumo balų. Pastarasis rodiklis buvo geriausias ekipoje ir tik vienu balu prastesnis nei geriausias centro sezono pasirodymas.

Toks lietuvio pasirodymas kaip diena ir naktis skyrėsi nuo pirmojo Kaune – tada 33-ejų D. Motiejūnas liko be taškų, pramesdamas visus šešis metimus.

Jis buvo ne tik naudingiausias „Monaco“ gretose, bet turėjo ir didžiausią +/- rodiklį – jam esant aikštėje šeimininkai kauniečius pranoko 14 taškų.

O svarbiausią žodį kaunietis tarė susitikimo pabaigoje, kai „Žalgiris“ kilo į lemiamą šturmą.