51-erių krepšinio specialistas iš Juodkalnijos „Monaco“ vyriausiuoju treneriu dirbo nuo 2020-ųjų vasaros. Anksčiau šią komandą jis taip pat treniravo 2015-2018 m.

Monako klubas, kuriam šį sezoną atstovauja Donatas Motiejūnas, pastaruoju metu Eurolygoje įkrito į duobę. Turnyre debiutuojanti ekipą suklupo penkis kartus iš eilės ir turnyro lentelėje sparčiai smunka žemyn.

Prieš kurį laiką per keletą rungtynių užfiksuotos ir žiežirbos, kilusios tarp Z. Mitrovičiaus ir „Monaco“ atakų lyderio – sudėtingo charakterio amerikiečio Mike'o Jameso. Tiesa, pats treneris kilusį konfliktą neigė, jo nekomentavo ir pats gynėjas.

M. Jamesas dėl traumos greičiausiai praleis rungtynes Kaune, nors jau bandė sugrįžti ant parketo praėjusios savaitės susitikime su Milano komanda. Tiesa, nesėkmingai, nes buvo pakeistas nesužaidęs nė trijų minučių.

Kas vadovaus svečiams susitikimo Kaune metu, klubas kol kas nepranešė, tačiau naujienų portalas Lequipe.fr remiasi keliais skirtingais šaltiniais ir tvirtina, jog „Monaco“ kreipsis į serbą Sašą Obradovičių, kuris jau treniravo „Monaco“ komandą nuo 2019 m. iki 2020 m. pavasario.

Informuojama, kad susitarimas dėl Z. Mitrovičiaus darbo Monake pabaigos pasiektas abipusiu susitarimu. Jis priimtas po sekmadienį Prancūzijos čempinoate patirto pralaimėjo 90:99 Strasbūro SIG krepšininkams.

Praėjusį sezoną Z. Mitrovičiaus vadovaujama Monako ekipa laimėjo Europos taurę ir taip iškovojo kelialapį į Eurolygą.

Juodkalnietis yra trečiasis Eurolygos vyriausiasis treneris, netekęs darbo šį sezoną. Anksčiau toks likimas ištiko austrą Martiną Schillerį (Kauno „Žalgiris“) ir dar vieną juodkalnietį – Duško Ivanovičių (Vitorijos „Baskonia“).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)