Pirmoje mačo pusėje 29:39 atsilikęs „Žalgiris“ po pertraukos kilo į šturmą: Tomo Dimšos ir Edgaro Ulanovo tritaškiai išbudino sirgalius, o garsaus palaikymo padedami šeimininkai spurtu 14:2 persvėrė rezultatą savo naudai 57:53. Ketvirtajame kėlinyje komandos varžėsi dėl pergalės žaisdamos taškas į tašką – likus žaisti 5 minutes rezultatas buvo lygus (63:63).

Vis dėlto lemiamu metu sėkmė vėl lydėjo „Monaco“ ekipą. Likus žaisti 3 minutes Alpha Diallo sumetė baudų metimus (71:68), Jaronas Blossomgame'as likus žaisti 2 minutes pridėjo tritaškį (74:68), o likus žaisti minutę šansų nebepaliko Mike'o Jameso dvitaškis (76:68). „Žalgiris“ dar griebėsi šiaudo ir paskutinėmis sekundėmis artėjo, bet laiko nebeužteko.

„Didžiausia „Žalgirio“ stiprybe išlieka komandinė dvasia ir ši nuostabi „Žalgirio“ arenos atmosfera. Fanai visada užkuria komandą ir apsunkina reikalus varžovams. Tą matėme ir šį kartą. Mes žaidėme geras rungtynes, ypač pirmojoje pusėje. Po pertraukos leidome varžovams grįžti į rungtynes, o fanai įsisiautėjo. Vis dėlto galiausiai atgavome ritmą ir pasiekėme pelnytą pergalę“, – sakė „Monaco“ puolėjas Petras Cornelie.

Buvęs Denverio „Nuggets“ ir Madrido „Real“ aukštaūgis Kaune per 14 minučių pelnė 9 taškus. Galingais dėjimais „Žalgirio“ arenos krepšį laužęs atletas pastebėjo, kad varžovai turi trūkumų.

„Akivaizdu, kad „Žalgirio“ sudėtyje yra trūkumų. Dėlionė nėra pilna, ją reikia tobulinti. Žinoma, tą padaryti nėra lengva. Reikia laiko, be to, daug lemia finansiniai ištekliai – Lietuvos komanda tikrai negali sau leisti tiek, kiek gali didžioji dalis Eurolygos klubų. Nepaisant to, manau, kad „Žalgiris“ dar patobulės ir sezono eigoje bus geresnis negu dabar“, – sakė P. Cornelie.

Prancūzas prabilo ir apie tai, kad viena svarbiausių „Monaco“ pergalės priežasčių – sustabdyti „Žalgirio“ lyderiai, kurie, pasak jo, penktadienį buvo toli nuo savo galimybių ribų.

„Tai vis dar yra gera komanda, turinti gerų žaidėjų. Atrodo, kad komanda yra puikiai susižaidusi, tie vyrukai dirba vieningai. Vis dėlto šiose rungtynėse „Žalgirio“ lyderiai nebuvo tame lygyje, kuriame esame įpratę juos matyti. Prie to prisidėjo gera mūsų gynyba. Sustabdę kelis svarbius varžovų žaidėjus patys galėjome jaustis geriau ir drąsiau.“

Apie „Žalgirio“ komandiškumą ir individualius lyderius po rungtynių kalbėjo ir „Monaco“ įžaidėjas Matthew Strazelis, apipylęs komplimentais Keenaną Evansą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją