„Manijos“ Moksleivių krepšinio lyga“ šiemet ir toliau tęsia tradiciją išrinkti geriausius MKL sezono trenerius. 2014-2015 metų sezone jais tapo - Vilniaus krepšinio mokyklos (VKM) trenerė Ina Revinskienė ir Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos (KA) treneris Tomas Purlys.

I. Revinskienė su savo VKM auklėtinėmis tapo vyriausiųjų merginų (gimusių 1997-1998 metais) čempionėmis. Jos jaunių merginų pirmenybėse šį sezoną laimėjo visas 18 žaistų rungtynių ir pelnytai tapo čempionėmis.

„Visą sezoną žaidėme užtikrintai, neturėjome nei vieno pralaimėjimo, buvome stipresnės ir tikėjome savo pergale“, - po čempionato kovų teigė VKM trenerė I. Revinskienė. – Mūsų pergales lėmė žaidėjų patirtis. Merginos jau rungtyniauja Lietuvos moterų krepšinio lygoje, turi labiau užgrūdintus charakterius.“

T. Purlys su savo auklėtiniais marčiulioniukais iškovojo vaikų berniukų B (gim. 2002 m.) krepšinio čempionato „Manija“ aukso medalius. Trylikamečiai krepšininkai šį sezoną laimėjo visas 22 žaistas rungtynes (18 reguliaraus sezono, 2 ketvirtfinalio, 2 finalo ketverte). Šios T. Purlio treniruojamos komandos pergalių serija tęsiasi dar ilgiau. Nesėkmes vilniečiai jau nepatyrė dvejus metus iš eilės ir šventė 48 pergales iš eilės.

„Mes jau dvejus metus nepatyrėme nei vieno pralaimėjimo, esame vieninga komanda, daug dėmesio skiriame gynybai, nenaudojame jokių derinių, žaidžiame vienas prieš vieną ir du prieš du. Noriu, kad vaikai tobulėtų ir man džiugu matyti, kaip viskas vyksta“, - pasakoja Š. Marčiulionio KA treneris T. Purlys. - Judame į priekį, geriname savo fizinį pasirengimą. Mūsų varžovams sunku žaisti prieš mus psichologiškai, nes mes dar nesame pralaimėję.“

T. Purlys 2013 metais tapo geriausiu „Manijos“ MKL sezono treneriu.

Priminsime, kad birželio 3 dieną, 13.00 val., Švietimo ir mokslo ministerijoje Vilniuje įvyks „Manijos“ Moksleivių krepšinio lygos sezono uždarymo šventė. Pačius geriausius MKL sezono žaidėjus sveikins Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) nariai ir kiti krepšinio visuomenės veikėjai. Bus pagerbti sezono vaikinų ir merginų komandos, labiausiai nusipelnę treneriai ir išrinkti viso sezono simboliniai penketai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)