Trys iš keturių antro turo susitikimų baigėsi 4 - 11 taškų persvara ir tik viena mače užfiksuotas didesnis, 21 taško, skirtumas.

Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtiniai savo aikštėje 82:61 sutriuškino Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ bendraamžius. Gintauto Reginos treniruojami vilniečiai po dviejų kėlinių pirmavo tik penkių taškų pranašumu, tačiau trečią ketvirtį laimėjo 18:8 ir įtvirtino savo pranašumą. „Aisčiai“ šiame mače atliko tik 9 rezultatyvius perdavimus, kai jų varžovai tai padarė 23 kartus. Vilniaus KM iškovojo pirmą pergalę Jaunimo čempionate, o „Aisčiai“ patyrė antrą nesėkmę.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė Vytautas Saulis, kuris pelnė 16 taškų. Tomas Rimša įmetė 12 taškų, atkovojo 14 kamuolių ir blokavo 5 metimus. Kauniečių komandai 15 taškų surinko Jurgis Čėsna, o Lukas Tumpa įmetė 12 taškų ir atkovojo 6 kamuolius.

Pergalę „Olimpinės taurės“ turnyre iškovojo ir kita komanda iš Vilniaus – Šarūno Marčiulionio krepšinio akademija „Blancomet“. Marčiulioniukai išvykoje 79:68 nugalėjo Palangos sporto centro „Lalila“ krepšininkus. Sostinės atstovai į pajūrį atvyko tik 7-iese, tačiau tai jiems nesutrukdė pasiekti pergalės. Svečiai taikliau metė baudų metimus, dvitaškius, tritaškius ir sėkmingiau kovojo po krepšiais. Vilniečiams tai buvo antra pergalė iš tiek pat galimų, o palangiškiai patyrė pirmą nesėkmę.

„Vaikinai suprato, jog norint laimėti šias rungtynes, reikės gerai gintis vienas prieš vieną. Jie privalėjo padėti gynyboje komandos draugams“, - po mačo sakė Š. Marčiulionio KA treneris Tomas Purlys. - Mūsų gynyba buvo pagrindinis pergalės raktas. Mačo pradžioje patyrėme šaltą dušą, kai atsilikome 0:6, tačiau vaikinai atsigavo ir perėmė iniciatyvą. Mes kovėmės gerai visų rungtynių metu.“

„Šiandien nepataikėme“, - nusivylęs po mačo teigė Palangos SC treneris Regimantas Juška. - Daug treniravomės, daug dirbome, tačiau negalėjome pataikyti. Mūsų mažesnis baudų metimų, dvitaškių, tritaškių pataikymo procentas. Tai viską pasako. Reikia ieškoti priežasčių. Gal tos kameros paveikė. Vaikinai jaudinosi ir nepataikė. Pralaimėjome ir kovą po krepšiais, tačiau tai natūralu, nes varžovai tikrai aukštesni.“.

Trenerių video komentarai: https://www.youtube.com/watch?v=0KQm4c6Es0A
Rungtynių video įrašas: https://www.youtube.com/watch?v=wFgFIinNdgc

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė Jokūbas Švambaris, kuris pelnė 24 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Tomas Zdanavičius įmetė 14 taškų ir atkovojo 8 kamuolius. Palangos SC komandoje Ernestas Bružas įmetė 19 taškų ir sugriebė 8 atšokusius kamuolius, o Rokas Mažionis surinko 17 taškų ir sugriebė 11 kamuolių. Įdomu, kad net 67 taškus iš 68 Palangos sporto centro komandoje pelnė starto penketuko žaidėjai.

Antrą pergalę iš tiek pat galimų iškovojo Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centro auklėtiniai, kurie praėjusiais metais laimėjo 1996 m. gimusių vaikinų čempionatą. Kauniečiai 82:78 įveikė Šiaulių krepšinio akademijos „Saulė“ ekipą. Šiauliečiai po trijų kėlinių pirmavo 10 taškų skirtumu, tačiau nesugebėjo išsaugoti savo pranašumo. Saulės mieto krepšininkai patyrė antrą nesėkmę iš eilės, nors kovą po krepšiais laimėjo 52-33.

Nugalėtojų gretose 27 taškus pelnė Justas Vazalis, o Mintautas Bulanovas - 19 taškų. „Saulės“ gretose Augustas Pampikas pelnė 21 tašką ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, 16 taškų įmetė Mantas Margis.

Antrą pergalę iškovojo ir Kauno krepšinio mokykla „Perkūnas-Vytrita“. Laikinosios sostinės krepšininkai išvykoje 88:83 nugalėjo Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro komandą. Šių rungtynių likimas sprendėsi paskutiniame ketvirtyje, kurį sėkmingai sužaidė svečiai iš Kauno. Panevėžiečiams tai buvo antra nesėkmė iš tiek pat galimų.

Nugalėtojų gretose Tadas Žūtautas pelnė 22 taškus ir atkovojo 10 kamuolių, Martynas Gailiūnas ir Julius Kigas surinko po 13 taškų. Panevėžio KKSC komandoje Edgaras Vaidinauskas pelnė 19 taškų.

Jaunimo krepšinio čempionato „Olimpinė taurė“ turnyro lentelės viršuje - po tris pergales iškovoję marčiulioniukai, saboniukai ir „Perkūno“ KM krepšininkai.

4-5 vietas dalinasi Vilniaus KM ir Palangos SC, o be pergalių liko ir 6-8 pozicijas dalinasi Šiaulių KA „Saulė“, Panevėžio KKSC ir Kauno KM „Aisčiai“.

Naudingiausiu II turo krepšininku tapo Tadas Žūtautas, kuris surinko 27 efektyvumo balus. „Perkūno“ krepšinio mokyklos auklėtinis per 38 minutes pelnė 22 taškus (9/12 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai, 4/7 baudos), atkovojo 10 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir 4 kartus suklydo.

„Olimpinės taurės“ komandos III turą pradės lapkričio 5 dieną.

Savo kovas tęsia ir Jaunimo čempionato II diviziono dalyviai, kur pergales šventė Rokiškio kūno kultūros ir sporto centras, Akmenės sporto centras, Radviliškio švietimo ir sporto paslaugų centras ir Mažeikių sporto mokykla.

Rezultatai:

Rokiškio KKSC - Ukmergės SC - 87:57;
Akmenės SC - Skuodo KKSC - 114:45;
Radviliškio ŠSPC – Joniškio SC - 61:52;
Mažeikių SM - Plungės SRC - 80:58.

„Olimpinės taurės“ II diviziono komandos III turą pradės lapkričio 9 dieną.

Jaunimo krepšinio čempionatą pristato „Olifėja“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją