Daugiau nei 200 jaunųjų krepšininkų atvyks į vieną vietą, kur tris dienas kausis 4 grupėse po 4 komandas. Dvi geriausiai pasirodžiusios ekipos pateks į ketvirtfinalį ir užsitikrins vietą kito sezono A divizione, o 3-4 vietą užėmusios komandos rungtyniaus savotiškame „išlikimo“ etape, kur atkrintamų varžybų principu paaiškės dar 4 komandos, kurios kitą sezoną galės kautis A divizione.

MKL.lt pristato visas TOP-16 turnyro grupes.

A GRUPĖ

Kauno krepšinio mokykla „Aisčiai“ I

„Aisčiai“ reguliarų sezoną pradėjo E pogrupyje, kur nepatyrė pralaimėjimo kartėlio, šventė 14 pergalių ir tapo pogrupio nugalėtojais. II etape kauniečiai eliminavo Pakruojo sporto centro krepšininkus, o pirmą serijos mačą laimėjo net 41:1.

„Labai gerai toks dalykas. Mes jau praėjusiais metais dalyvavome ir buvome labai patenkinti. Reikia ir toliau turnyrą organizuoti“, – sakė Kauno KM „Aisčiai“ treneris Arūnas Visockas. – Smagu tiek treneriams, nes gali stebėti visas komandas, tiek žaidėjams, nes mato, kaip atrodo kiti jų amžiaus vaikinai. Treneriai gali analizuoti savo dabartinius ir ateities varžovus. Mūsų pirminis tikslas yra užsitikrinti vietą kito sezono A divizione, o toliau planuose tik pirma vieta.“

Kauno „Tornado“ krepšinio mokykla I-„Alburnus“

„Tornadukai“ reguliarų sezoną pradėjo D pogrupyje, kur iškovojo 13 pergalių, patyrė 1 nesėkmę ir užėmė antrą vietą. Vienintelė nesėkmė patirta miesto derbyje nusileidus „Perkūno“ krepšininkams. „Tornado“ krepšinio mokyklos komanda II etape nepaliko vilčių Utenos daugiafunkcinio sporto centro ekipai.

„Man labiau patiko, kai reikėjo kautis atkrintamų varžybų principu, kai nereikėjo visoms komandoms važiuoti į vieną vietą“, – sakė „Tornado“ krepšinio mokyklos treneris Šarūnas Zablockis. – Dabar TOP-16 turnyre komandos paskirstomis į grupes, kurios vienos gali būti stipresnės, o kitos silpnesnės. Prieš porą metų mačiau, kai trys pajėgios komandos surinko po dvi pergales ir vieną pralaimėjimą. Viena jų liko be kito sezono A kovų, nors buvo daug pajėgesnė už ten patekusias. Man labiau patinka atkrintamųjų principas. Šįkart važiuosime kautis dėl vietos geriausiųjų dvyliktuke. Norime grupėje užimti 1-2 vietas, kad pratęstume kovas dėl šio sezono medalių.“

Biržų sporto centras

Biržiečiai reguliarų sezoną pradėjo E pogrupyje, per 16 mačų pasiekė 14 pergalių ir įsitvirtino antroje pogrupio vietoje. II etape biržiečiai, nors ir neturėjo namų aikštės pranašumo, tačiau eliminavo Alytaus sporto ir rekreacijos centro ekipą.

„Galvoju, kad toks etapas labai puikus“, – sakė Biržų SC treneris Žydrūnas Kačinskas. – Atsirenka stipriausios komandos, nes pogrupių būna įvairių, tiek stipresnių, tiek silpnesnių. O čia vienoje vietoje paaiškės 12 geriausių komandų. Tai puiki proga pamatyti ir visas komandas vienoje vietoje. Galime stebėti kitus, galime pamatyti ir savo lygį. Norime ir mes patekti į geriausių dvyliktuką. Tokį tikslą išsikėlėme prieš sezoną, tokio laikomės ir dabar. Nežinau, kaip mums pavyks, tačiau bandysime.“

Šiaulių Antano Sireikos krepšinio akademija I-„Gradiali“

Šiauliečiai reguliarų sezoną pradėjo A grupėje, kur per 14 mačų nepatyrė nei vieno pralaimėjimo ir užėmė pirmą vietą. II etape Saulės miesto jaunieji krepšininkai nepaliko vilčių „Perkūno“ II komandos žaidėjams.

„Manau, kad tai tikrai geras dalykas“, – sakė A. Sireikos KA treneris Robertas Giedraitis. - Man tai pirmas toks turnyras, todėl bus įdomu stebėti, kaip viskas vyksta. Manau, tai puiki galimybė visiems pamatyti savo varžovus. Norime patekti į geriausių dvyliktuką, toks mūsų tikslas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)