Nors trečiadienio rungtynės turnyro prasme neturėjo reikšmės ne vienai komandai, Italijos klubo treneris džiaugėsi iškovota pergale.

„Kai pirmą kartą užlipau ant Kauno arenos parketo supratau, kodėl Lietuva vadinama krepšiniu šalimi. Šiandien žaidėme be dviejų pagrindinių žaidėjų ir malonu iš Kauno išsivežti pergalę. Net ir tokiu atveju, jei rungtynės nieko nelemia. Mums šis Eurolygos sezonas buvo puikus – pirmą kartą žaidėme tokio lygio turnyre, o baigti pasirodymą pergale Kaune – nuostabu“, - teigė „Bennet Cantu“ strategas Andrea Trinchieri, kurio auklėtiniai TOP-16 etape iškovojo tris pergales, dvi iš jų – žaisdami prieš „Žalgirį“.

Tuo tarpu „Žalgirio“ treneris Aleksandras Trifunovičius neslėpė, kad trečiadienio rungtynės buvo vienos prasčiausių TOP-16 etape.

„Žiūrovų palaikymas mums buvo svarbiausia motyvacija, tačiau rungtynės nesusiklostė taip, kaip norėjome. Šiandien sužaidėme bene prasčiausias rungtynes Eurolygoje, o Kantu ekipa visiškai nusipelnė pergalės. Puolime žaidėme be minties, o gynyboje – be susidomėjimo. Rungtynių eigoje nesugebėjome įgyti persvaros ir Kantu ekipa mus nubaudė. Ką gi, Eurolyga jau yra istorija. Turime pašalinti žaidimo trūkumus, tačiau didžiausia bėda – nusiteikimas“, - neslėpė treneris iš Serbijos.

„Tai buvo tragiškos rungtynės. Kalbant apie gandus dėl mano išvykimo galiu pasakyti, kad liksiu „Žalgiryje“ iki sezono pabaigos“, - po rungtynių DELFI teigė Sonny Weemsas, dar kartą paneigęs kalbas apie galimą išvykimą iš „Žalgirio“.

„Viskas susidėjo iš smulkmenų. Manau, kad buvome arti pergalės visose rungtynėse, tačiau visuomet kažko pritrūkdavo. Analizuodavome varžovus, ruošdavomės rungtynėms, tačiau vis kažko pritrūkdavo“, - DELFI sakė Mindaugas Kuzminskas.

Tuo tarpu „Žalgirio“ įžaidėjas M. Kalnietis nevyniojo žodžių į vatą.

„Išėjome be ugnelės. Atrodė, kad niekas nesimėgauja žaidimu. Atrodė, kad išėjome tik atidirbti darbą. Nemanau, kad mums trūko mažai. Kitos TOP-16 etapo komandos yra laipteliu ar dviem aukščiau nei mes. Todėl visiškai normalu, kad tolyn žengė jos, o ne mes“, - neslėpė M. Kalnietis.

Kalbėdamas apie pasirodymą TOP-16 turnyre A. Trifunovičius teigė, kad lemiamą reikšmę turėjo pirmos dvi nesėkmės.

„Pastaruoju metu ėjome teisinga linkme, tačiau mums didžiausia nesėkmė buvo pirmos dvejos pralaimėtos rungtynės. Aš turiu išanalizuoti daug priežasčių, tačiau nenoriu apie tai kalbėti viešai – tai komandos vidaus klausimas. Manau, kad Eurolygoje buvome pakankamai gera komanda, o sezonas dar nesibaigė – mūsų laukia daug kovų kituose turnyruose“, - teigė A. Trifunovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją