Kiek anksčiau buvo skelbta, kad 32-ejų N. Mirotičius yra brangiausias Europos žaidėjas, per metus į rankas gaunantis apie 5 mln. eurų. Pridėjus mokesčius, „Barcelonai“ likę dveji kontrakto metai su N. Mirotičiumi kainuoja 22 mln. eurų.

Biudžetą nuo 40 iki 27 mln. eurų mažinanti „Barcelona“ jau kurį laiką garsiai skelbia, kad nori atsikratyti šia sutartimi, tačiau kol kas viskas yra įklimpę.

„Mes niekur neskubame, kiekviena prabėgusi diena jiems kainuoja 31 tūkstantį eurų. Tai „Barcelona“ turėtų paskubėti. Oficialiai nesame iš jų sulaukę jokių žinių“, – „RAC1“ sakė N. Mirotičiaus agentas Igoris Crespo.

Anot jo, katalonai net nekontaktuoja su juo ar pačiu N. Mirotičiumi.

„Nesuprantu, kas vyksta. Viešai ir mums jie ištransliavo, ką nori daryti su Nikola, bet nesame gavę jokio rašytinio dokumento ar kažko oficialaus. Paskutinį kartą kalbėjomės dar birželio 28 dieną. Paskambinau klubui pasiteirauti jų ketinimų – jie atsakė, kad netrukus susisieks su manimi. Įdomu, kad nuo tada nieko iš jų negirdėjau iki vakar vakaro, kol nebuvo paskelbta, kad duosime šį interviu.

Nelogiška, kai norima gauti naudos už pirmus keturis kontrakto metus, kurių metu žaidėjas uždirba mažiau ir nenori mokėti už paskutinius dvejus metus“, – kalbėjo agentas.

Kiek anksčiau „Mundo Deportivo“ rašė, kad puolėjas yra pasiekęs susitarimą su Milano „Olimpia“ klubu. Tiesa, oficialiai pranešti apie tai kliudo situacija Barselonoje.

Tas pats leidinys teigė, kad krepšininko pusė nori iš katalonų gauti bent 15 mln. eurų kompensaciją.

N. Mirotičius su Milano komanda buvo siejamas nuo tada, kai tik paaiškėjo, kad „Barcelona“ puolėjo nemato savo ateityje. Vis tik tada gandus ėmė neigti Italijos klubo treneris Ettore Messina, pareiškęs, kad jie neturi tiek pinigų, kad konkuruotų su kitais Eurolygos klubais.

N. Mirotičiumi domėjosi krūva Europos klubų – Pirėjo „Olympiakos“, Atėnų „Panathinaikos“, Belgrado „Partizan“ ir „Crvena Zvezda“, „Monaco“.

Praėjusį sezoną Eurolygoje jis pelnė 15,4 taško, atkovojo 4,3 kamuolio ir rinko 16,4 naudingumo balo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją