Iš Šiaurės Karolinos kilęs Meadow Lemonas III-iasis (plačiau žinomas kaip Meadowlarkas Lemonas) niekada nebuvo profesionaliu žaidėju, tačiau krepšinio pasaulyje sugebėjo užsitarnauti išskirtinę pagarbą.

2003-iaisiais amerikietis pateko į prestižinį J. Naismitho krepšinio šlovės muziejų, kur įtraukiami tik daugiausiai šiai sporto šakai nusipelnę asmenys.

Nors Lietuvoje M. Lemono pavardė ir nėra plačiai žinoma, už Atlanto šis amerikietis išpopuliarėjo dėl netradicinių būdų populiarinti krepšinį.

Dar 1954-aisiais jis prisijungė prie garsosios krepšinio cirko komandos „Harlem Globetrotters“, kurios gretose sužaidė net 16 tūkst. parodomųjų rungtynių.

Paskutines rungtynes šioje ekipoje jis sužaidė 1994-aisiais, būdamas 62-ejų, nors jau kurį laiką buvo įkūręs asmeninį krepšinio cirką „Meadowlark Lemon's Harlem All Stars“ pavadinimu. Aktyvia veikla Harlemo komandoje jis užsiėmė iki 1978-ųjų.

Populiarumą už Atlanto M. Lemonas užsitarnavo ir dėl savo pasirodymų įvariuose televizijos projektuose, filmavimosi reklamose. Dauguma iš jų buvo susijusi su tiesiogine „Princo klouno“ pravardę turėjusio amerikiečio veikla – krepšinio triukais kamerų akivaizdoje.

Žaibiška reakcija, žongliravimas kamuoliu, įspūdingas šuolis, sugebėjimas kabliais taikliai svaidyti iš aikštės vidurio ir puikus humoro jausmas – tai pagrindinės savybės, „krepšinio cirkininku“ leidusios patekti į pačią šlovingiausią šios sporto šakos alėją.

M. Lemonas įsiamžino ne tik savo krepšinio triukais ir originaliomis reklamomis. Per savo gyvenimą amerikietis tapo net dešimties vaikų tėvu.

M. Lemono istorija ir išskirtiniai kadrai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją