2007-ųjų NBA naujokų biržoje G. Odeną 1-uoju šaukimu pasikvietė Portlando „Trail Blazers“. Antrasis tąsyk buvo pakviestas Kevinas Durantas, tačiau judviejų karjeros pajėgiausioje pasaulio krepšinio lygoje klostėsi itin skirtingai.

K. Durantas iš tikrųjų tapo superžvaigžde, o G. Odenas NBA taip ir nesužibėjo.

Viena trauma po kitos ribojo „milžinu molinėmis kojomis“ praminto 213 cm ūgio vidurio puolėjo karjerą.

Pirmąjį savo sezoną NBA jis sužaidė 61 rungtynes, antrąjį (2009-2010 m.) – tik 21-erias, o vėliau nerungtyniavo iki pat 2013-2014 m., kuomet persikėlė į Majamio „Heat“. Visgi kalnų nuversti jam nepavyko ir Floridoje, nors su komanda jis nužygiavo iki pat NBA superfinalo.

Pernai G. Odenas dar išmėgino savo jėgas Kinijos lygoje, tačiau ten taip pat neįsitvirtino.

Iš viso per savo karjerą NBA G. Odenas, dabar jau laikomas vienu iš prasčiausių pirmųjų šaukimų per visą lygos istoriją, sužaidė tik 105 rungtynes, per kurias pelnė 840 taškų ir atkovojo 400 kamuolių.

„Dėl nieko nesigailiu, tačiau norėjau, kad viskas būtų susiklostę geriau“, – pripažino jis, nusprendęs galutinai atsisveikinti su profesionalų krepšiniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)