Psichiatro tyrimas turėtų nustatyti, ar emocinis šokas K. Bryanto našlei ir kitiems krepšininko šeimos nariams buvo sukeltas būtent dėl nuotraukų iš įvykio vietos paviešinimo.

Tik tuomet teismas gali imtis bylos, kurioje Vanessa reikalauja milžiniškos dešimčių milijonų dydžio kompensacijos dėl civilinių teisių pažeidimo, emocinio šoko ir asmeninių ribų peržengimo.

Kaltinimai iškelti Los Andželo apskrities administracijai dėl gaisrininkų ir policijos pareigūnų darytų nuotraukų iš sraigtasparnio tragedijos vietos, kurios pateko į viešumą.

Los Andželo administracijos gynyba pateikia argumentą, kad K. Bryanto žmonai ir šeimai „sunkus emocinis ir psichinis krūvis teko ne dėl paviešintų nuotraukų, o dėl tragiškos sraigtasparnio avarijos ir ten žuvusių artimųjų“.

Kol kas V. Bryant advokatai tokiam psichiatriniam tyrimui kategoriškai nepritaria: „Čia nereikia jokių ekspertų išvadų, o juo labiau priverstinio 8 valandų psichiatrinio tyrimo, kad teismas gautų išvadą apie emocinio krūvio pobūdį“.

Teismo apklausa turėtų būti vykdoma lapkričio 5 dieną, o pats teismo procesas planuojamas pradėti kitų metų vasarį.

Legendinis krepšininkas 41 metų K. Bryantas, jo 13-metė duktė Gianna ir dar šeši keleiviai pernai sausio 26 dieną skrido privačiu sraigtasparniu iš Orindžo apygardos, kurioje gyveno, į savo sporto akademiją „Mamba“ Tausand Oukse, kur jo dukra turėjo dalyvauti rungtynėse.

Sraigtasparnis įskrido į tirštą rūką San Fernando slėnyje į šiaurę nuo Los Andželo. Per katastrofą žuvo aštuoni keleiviai ir orlaivio pilotas.

Penkis kartus NBA čempionas K. Bryantas, visą savo karjerą vilkėjęs „Lakers“ aprangą, laikomas vienu geriausių visų laikų NBA lygos krepšininku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)