31 metų Lietuvos rinktinės gynėjas yra vienas iš keturių įžaidėjų Milano komandoje ir jam treneris Simone Pianigiani nematė vietos jau nuo tada, kai vasarą perėmė klubo vairą.

Strategas visą sezoną neregistravo Kalniečio Italijos lygos kovoms, o pastaruoju metu lietuvis iškrito iš rotacijos ir Eurolygoje.

Paskutinėse dvejose rungtynėse jis nė nepakilo nuo suolo, o nuo sausio 17-osios aikštėje iš viso praleido vos 18 minučių.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, treneris S. Pianigiani informavo M. Kalnietį, kad nebemato jo komandos ateities planuose. Milano klubas norėtų paskolinti lietuvį kitai komandai, kaip tai padarė su Zoranu Dragičiumi, tačiau Eurolygoje naujų žaidėjų registracija baigiasi vasario 28-ąją.

„Tai, jog Mantas Kalnietis nepasirodė aikštėje pastarosiose Eurolygos rungtynėse yra signalas, kad jo karjerai Milano ekipoje tikriausiai atėjo pabaiga“, – apie galimus pokyčius lietuvio karjeroje rašė ir „La Gazzeta dello Sport“ žurnalistas Massimo Oriani.

Jeigu Milanas nerastų kam lietuvio paskolinti, jam beliktų išpirkti M. Kalniečio sutartį, tačiau italams tai brangiai kainuotų: M. Kalnietis turi garantuotą sutartį iki 2019 metų vasaros su galimybe pratęsti ją iki 2020 metų.

Neoficilaiai teigiama, kad M. Kalnietis per sezoną gauna 380 tūkst. eurų, tad Milanui tektų atseikėti apie milijoną eurų.

Kalnietis šį sezoną Eurolygoje pasirodė 20 rungtynių ir per jas aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 15,8 minutės, pelnydavo po 4,5 taško, atlikdavo po 2,2 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 1,8 kamuolio.

Į Milaną jis persikėlė 2016 metų sausį, kai jo kontraktas buvo perpirktas iš Kauno „Žalgirio“.

Praėjusiais metais, dar iki pasirašant sutartį su S. Pianigiani, M. Kalnietis su Milano klubu pasirašė kontraktą pagal sutartį 2+1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)