Vieninteliu šviesesniu potėpiu niūrioje „Žalgirio“ spalvų paletėje tapo būtent A. Milaknis. Nors Kauno ekipa šią savaitę patyrė dvi skaudžias nesėkmes (62:76 nusileido Tel Avivo „Maccabi“ ir 60:94 – Stambulo „Anadolu Efes“), bet 35 metų krepšininkas per paskutines dvejas rungtynes realizavo 9 tolimus metimus iš 17-os ir iš viso pelnė 31 tašką.

Visgi, individualių A. Milaknio pastangų nei Tel Avive, nei Stambule nepakako. Tiesa, kalbėdamas su „Žalgiris TV“ Kauno ekipos senbuvis vylėsi, kad šie skaudūs antausiai pažadins prisnūdusius komandos draugus. „Nėra čia ką labai kalbėti. Iš tiesų, reiktų atsiprašyti visų „Žalgirio“ fanų, kad apturėjo tokį perfomansą. Turėjom rimtą pokalbį. Tikimės, kad tokie dalykai daugiau nepasikartos ir nuo kitos savaitės visiškai kitaip išeisime į rungtynes“, – po dvikovos Stambule teikė A. Milaknis.

- Artūrai, ką treneris Jure Zdovcas akcentavo po rungtynių?

- Jis kalbėjo ne apie taktikos dalykus, o apie kovą, rodomą norą. Juk jei kažko negali padaryti meistriškumu, tai visada gali kompensuoti kitais aspektais – baudomis, gynyba. Nes gynybai talento nereikia, tik širdies. Ir tai taikoma visiems. Nereikia išskirti nei vieno žaidėjo. Aš tikiuosi, kad šis sukrėtimas mums visiems bus naudingas, kiekvienas priims jį asmeniškai ir žengsime tik į priekį.

- Stambule leidote varžovams pelnyti 94 taškus. Kas tai lėmė, kovingumo stoka ar kitos priežastys?

- Gal ir tai buvo, bet vien kovingumui visko nurašyti negalima, nes Eurolygoje tik kovingumu nelaimėsi. Buvo ir taktiniai dalykai, ypač žaidžiant du prieš du. „Anadolu Efes“ visą savo žaidimą grindžia būtent du prieš du stiliumi, jie turi labai stiprius kūrėjus, o šiose rungtynėse jiems tai daryti buvo labai lengva. Kita vertus, jie irgi buvo įsprausti į kampą, kaip ir mes. Žaidimas nesiklijuoja, daug ko netenkina, tad jie irgi turėjo namuose žengti tą žingsnį ir žaisti su kitokia energija.

- Septyniais pralaimėjimais startavęs „Žalgiris“ pakartojo komandos antirekordą Eurolygoje. Kaip atsitiesti po tokios nesėkmių serijos?

- Tai ir turėtų būti didžiausia motyvacija – nutraukti pralaimėjimų seriją. Kiekvienas krepšininkas turi priimti tai kaip asmeninį iššūkį. Niekas negalvojo, kad sezoną pradėsim septyniais pralaimėjimais. Bet kiekvienos rungtynės yra atskira istorija, kiekvienas rungtynes gali laimėti, gali ir pralaimėti. Nemanau, kad iš to reikia daryti didelę tragediją. Tiesiog turime suprasti, kad negalime taip žaisti. O ir pralaimėti niekas nemėgsta. Aišku, jei jau pralaimėjimai nemotyvuoja, tada ir krepšinį žaisti sudėtinga.

- Nors komanda pralaimi, bet jūsų žaidimas paskutiniu metu yra tikrai solidus. Kas lėmė tokį proveržį – gera sportinė forma, ar trenerių pokyčiai?

– Negalėčiau išskirti. Aišku, prie naujo trenerio yra kažkiek daugiau judesio, daugiau derinių metikams. Jis reikalauja dažaniau ieškoti laisvesnių žmonių prie tritaškio metimo linijos. Kita vertus, kartais tiesiog atsiduriu tikamoje vietoje dėl komandinio judėjimo, o kartais būna ir specialių derinių. Situacijas pavyksta išnaudoti gerai, bet tai mažai ką guodžia.

Kitas Eurolygos rungtynes Kauno „Žalgiris“ žais lapkričio 5 d. namuose su Berlyno „Alba“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)