Iki jo A. Milakniui pritrūko vieno taiklaus tolimo metimo – prieš trejus metus į Bambergo „Brose“ krepšį snaiperis paleido 6 siuntinukus iš 9 bandymų.

Tačiau artileristų „Žalgiryje“ antradienį buvo net aštuoni, ir visi kartu jie susvaidė net 18 tritaškių – daugiau nei bet kuri kita Eurolygos komanda šiame sezone.

Kauniečiams tai – antras geriausias rezultatas modernios Eurolygos istorijoje. Tik praėjusį vasarį dvikovoje su Stambulo „Anadolu Efes“ jie pataikė vienu tolimu metimu daugiau.

Savo ruožtu, mačas su „Baskonia“ kilstelėjo šio sezono A. Milaknio taiklumo vidurkį iki 43 proc.

– Paulius Jankūnas sakė, kad už didžiąją dalį savo tritaškių šiandien turėtumėte būti dėkingas jam, nes jis sukūrė patogias progas. Ar tai tiesa? – po rungtynių paklausėme A. Milaknio

– Taip, tiesa. Ačiū Pauliui. Jis kaip senosios krepšinio mokyklos šalininkas stato geras užtvaras. Ir atkovoja kamuolį, perduoda. Jau kuo kuo, bet Pauliumi pasitikiu šimtu procentų.

Džiaugiuosi, kad ir jis pats pataikė tritaškį. Kiekvieną sezoną jam sunkiai sekasi „atsidaryti“, tad visada laukiame. Juokaujame, kad įprastai „atsidaro“ tik po Naujųjų metų, bet šįkart visiems įteikė dovaną dar prieš šventes. Buvo laiko klausimas, kada jis pataikys, nes per treniruotes abu dirbame ties šiuo žaidimo elementu – būna dienų, kai meta labai rimtą iššūkį.

– Pačiam pritrūko tik vieno taiklaus metimo iki asmeninio tritaškių rekordo Eurolygoje. Tad gal ne viską P. Jankūnas iki galo padarė?

– Kaltinkime Paulių, turbūt kad ne viską. Jei rimtai, galbūt anksti „perlaužėme“ rungtynes, teko anksčiau atsisėsti ant atsarginių suolo. Šiaip jaučiausi gerai, galbūt ir būtų kritę rekordai – kas ten žino.

– Kokia jūsų rutina, kai ilgesnę sezono atkarpą tritaškiai krenta ne taip, kaip norėtumėte?

– Kitas klausimas... Galite išsitraukti senus straipsnius – ir pernykščius, ir užpernykščius. Ir sau, ir man sutaupysite laiko. Kartojasi kas metai, ir visi reaguoja kaip į didesnę naujieną nei pandemija.

Nėra vieno recepto, kiekvienos rungtynės – atskira istorija. Būna visokių atkarpų, visi dažniausiai pastebi blogas. Ką padarysi, dirbu kaip dirbęs. Žinau, kad geras momentas ateis, tik vieną kartą užtrunka ilgiau, kitą – trumpiau. Taip ir gyvename. Bet ir be manęs sočiai yra tų, kurie tritaškių primeta, net rekordai krenta.

– Karolis Lukošiūnas buvo tas, kurio paskutinis metimas pagerino šio sezono pataikytų tritaškių rekordą visoje Eurolygoje. Kaip patiko judesiai, kuriais jis palydėjo sėkmingus savo šūvius?

– Ypač patiko, kaip jis tą diržą užsisegė ar nusisegė. Kaip bepavadinsi, buvo juokingas epizodas. Prieš jam pakylant nuo suolo pasakiau, kad gavęs kamuolį iškart mestų – nėra ko daug galvoti. Pirmaujame 20 taškų skirtumu, per tą minutę ar dvi niekas nebepasikeis. O šiaip – vaikis dirba, stengiasi, turėtų ateiti ir jo laikas. Žinau iš savo patirties, kokį sunkų ir duobėtą kelią reikia nueiti, kol užsitarnauji komandoje metiko pareigas. Linkiu jam nesustoti, eiti per tas duobes – kažkur tolumoje vis tiek laukia lygi autostrada.

– Kiek svarbus buvo komandos susirinkimas, kuriame kalbėta apie pastangas, komunikaciją gynyboje, ir po kurio laimėjote dukart iš eilės?

– Visų pirma, tas pokalbis neturėjo išeiti iš rūbinės. Daugybę metų viskas likdavo už uždarų durų. O pokalbių buvo daug, apie viską – ne tik krepšinį. Nenoriu leistis į detales.

Turnyro lentelėje kauniečiai (7/7) aplenkė „Baskonia“ (6/7), pakildami į devintą vietą, o baskus palikdami 11-oje pozicijoje.

„Žalgiriui“ antradienį nepadėjo traumuoti Steve'as Vasturia ir buvęs „Baskonia“ legionierius iš Argentinos Patricio Garino, svečiai turėjo visą savo pajėgiausią sudėtį.

Tarpusavio susitikimuose Eurolygoje „Baskonia“ išlieka pranašesnė santykiu 16:13.

„Žalgiris“ dvigubą Eurolygos savaitę tęs ketvirtadienį akistata su į Kauną pirmą kartą grįžtančiu Edgaru Ulanovu ir Stambulo „Fenerbahče“, baskai keliaus į svečius pas Miuncheno „Bayern“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)