Prasčiausiai puolanti Eurolygos komanda penktadienį Kaune dar pablogino savo statistiką, pralaimėjusi 62:71.

„Pataikymas ir sprendimai nebuvo tokio lygio, kad galėtume pagalvoti apie pergalę Eurolygoje“, – konstatavo E. Messina.

42 proc. dvitaškių, 26 proc. tritaškių – Italijos čempionai eilinį kartą kamavosi, nerasdami išeičių puolime.

Vienintelis pozityvas, kurį po mačo išskyrė 63-ejų krepšinio profesorius, buvo 19 taškų pelniusio Nazo Mitrou-Longo žaidimas. Antrus metus Europoje rungtyniaujantis kanadietis į Milaną vasarą atvyko iš Brešos „Germani“ klubo.

„Galbūt radome naują Eurolygos žaidėją, dėl to džiaugiamės“, – atsiliepė E. Messina, „Žalgirio“ gretose išskyręs įžaidėjus Keenaną Evansą ir Luką Lekavičių.

Neatsitiktinai italas pirmiausia pavydžiai dairosi į varžovų atakų organizatorius.

„Niekaip nesusikuriame pakankamai pranašumų puolime. Trūksta daug gynėjų, juk neturime trijų geriausių savo perimetro žaidėjų: Billy Barono, Shavono Shieldso ir Luigi Datome. O taip pat ir Stefano Tonuto – Italijos rinktinės žaidėjo. Susiduriame su dideliais iššūkiais, dėl to nežaidžiame taip, kaip turėtume“, – kalbėjo „Olimpia“ strategas.

Blogiausia, jog jo ekipa nesugeba prisitaikyti: pavyzdžiui, nors atakuoti iš toli Kaune nesisekė, „Olimpia“ toliau atkakliai talžė oponentų krepšio lanką, paleidusi 31 tritaškį.

Tuo metu baudų metimų svečiai atliko dvigubai mažiau nei šeimininkai: atitinkamai 10 ir 23.

Delfi paklausus apie agresyvumo stygių, E. Messina paprašė nevartoti šio žodžio.

„Nemanau, kad šiais karo laikais jis yra tinkamas“, – atkreipė dėmesį keturiskart Eurolygos čempionas.

Vis dėlto jis sutinka, jog Milano komanda žaidžia pernelyg minkštai.

„Mes neatakavome per baudos aikštelę. Kai bandėme tai daryti ir susilaukdavome kontakto, nepataikydavome. Ir man nerūpi, ar derėjo fiksuoti daugiau pražangų „Žalgiriui“, ar ne. Buvo bent keturios atakos, kuomet mūsų aukštaūgis nusileisdavo į baudos aikštelę ir ten nieko nepešdavo. Patinka tai ar nepatinka, šioje lygoje privalai mokėti priimti kontaktą. Viskas labai paprasta. Istoriškai mes buvome komanda, kuri moka taip žaisti, o dabar mums nepavyksta, ir tai yra pagrindinis rūpestis“, – skundėsi E. Messina.

Jam visai nepadeda vasarą už nemenkas sumas įsigyti žaidėjai, kurie penktadienį rungtyniavo puikiai pažįstamoje aplinkoje.

2018-aisiais su „Žalgiriu“ Eurolygos finalo ketvertą pasiekę Kevinas Pangosas ir Brandonas Daviesas kol kas primena savo pačių šešėlius. Pirmasis į buvusios ekipos krepšį sumetė 11 taškų, bet pataikė tik 2 iš 9 tritaškių ir neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo, antrasis apskritai tenkinosi vos 2 taškais.

„Tai – du pagrindiniai mūsų naujokai. Ir jie nežaidžia gerai. Aš juos čia pasikviečiau, aš jais pasitikėjau – aš ir turiu padėti jiems atsiskleisti. Bet taip pat labai svarbu, kad jie patys pagelbėtų sau. Pirma gyvenimo taisyklė sako, kad turi pats išjungti ventiliatorių, kai į jį lekia š... Jeigu kaskart lauksi, kol tai padarys kas nors kitas, tavo veidą aptaškys nemažai š... Atleiskite už tokius išsireiškimus, kalbu atvirai“, – vaizdingai dėstė E. Messina.

Kauno klubas ne tik išlieka šiame sezone dar nepralaimėjęs namuose, bet ir nutraukė keturių „Olimpia“ pergalių iš eilės seriją tarpusavio akistatose.

„Žalgiriui“ penktadienį negalėjo padėti traumą patyręs buvęs „Olimpia“ atstovas Mantas Kalnietis, žaizdų dar iki galo neišsilaižė ir Dovydas Giedraitis.

Tai buvo dvidešimta komandų tarpusavio akistata istorijoje, po kurios „Žalgiris“ išlygino pergalių ir nesėkmių balansą – 10/10.

Kitas rungtynes Kazio Maksvyčio auklėtiniai žais lapkričio 23 d. išvykoje su Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija).

Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją