Praėjusį rugpjūtį B. Griner buvo nuteista dėl narkotikų kontrabandos. 32-ejų buvusi ilgametė Jekaterinburgo UGMK klubo lyderė už grotų atsidūrė dar vasarį, kai mėgino palikti Rusiją. Maskvos Šeremetjevo oro uoste muitininkai jos bagaže rado elektroninių cigarečių kapsulių su draudžiamu kanapių aliejumi.

Iki šiol 206 cm ūgio vidurio puolėja buvo kalinama laikinojo sulaikymo centre Maskvoje, o atmetus jos apeliaciją turėtų būti perkelta į pataisos koloniją, kurioje jai gresia praleisti dar maždaug aštuonerius metus.

B. Griner teisme pripažino kaltę, tačiau prašė švelnesnės bausmės. Kanapių aliejų ji teigė vartojusi skausmams malšinti, nurodė gavusi tokią JAV gydytojo rekomendaciją.

Kadangi viena žymiausių planetos krepšininkių buvo sulaikyta prieš pat Rusijai įsiveržiant į Ukrainą, žiniasklaida jos bylą nušviečia smarkiai politizuotame kontekste.

JAV Valstybės departamentas žaidėjos sulaikymą yra pavadinęs neteisėtu ir Rusijai siūlo apsikeisti kaliniais: neoficialiais duomenimis, mainais į B. Griner bei dėl šnipinėjimo nuteistą amerikietį Paulą Whelaną Vašingtonas esą yra pasiruošęs perduoti ginklų prekeivį iš Rusijos Viktorą Butą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją