Lietuvos kaimynystėje esančioje Kaliningrado srityje CSKA viešės gruodžio 26 ir kitų metų sausio 3 d.

Gruodžio 26-ąją Kaliningrado „Yantarny Sports Palace“ arenoje Rusijos ir Eurolygos čempionai susirems su Milano „Olimpia“, o sausio 3-ąją ten pat žais namų rungtynes su Atėnų „Panathinaikos“.

„Yantarny“ (liet. gintariniai) sporto rūmai Kaliningrade pastatyti 2009-aisiais, juose rungtynes gali stebėti 7 tūkst. žiūrovų.

Įprastai čia namų rungtynes žaidžia Kaliningrado moterų „Lokomotiv“ tinklinio komanda, čia dažnai rungtyniauja Rusijos moterų ir vyrų tinklinio rinktinės.

Kaip skelbia CSKA, arenai artimiausiu metu turėtų būti išduota Eurolygos licencija.

Anot CSKA prezidento Andrejaus Vatutino, toks sprendimas priimtas ne iš gero gyvenimo.

„Šį sezoną mes tapome vėlyvo Eurolygos rungtynių kalendoriaus sudarymo įkaitais. Grafikas paaiškėjo tik liepą, o tuo metu Maskvoje žiemos šventiniams renginiams jau buvo rezervuotos ne tik „Megasport“, bet ir USK CSKA bei kitos arenos. Koncertų rengėjai tikrai nenorėjo laukti informacijos iš mūsų ir išgirsti, kad CSKA turės žaisti didžiausių žiemos švenčių laikotarpyje. Ir tai savaime suprantama, nes koncertų industrija turi visai kitus prioritetus“, – aiškino A. Vatutinas.

Tuo metu, kai CSKA viešės Kaliningrade, Maskvos „Megasport“ arenoje vyks šokių ant ledo pasirodymų ciklas „Miegančioji gražuolė“.

Anot A. Vatutino, Eurolygos čempionė CSKA komanda sulaukė pasiūlymų šias dvejas rungtynes žaisti atitinkamai Serbijoje ir Baltarusijoje, tačiau, įvertinę visus pliusus ir minusus, Maskvos klubo vadovai nusprendė rungtynes organizuoti Rusijos teritorijoje.

„Manome, kad Kaliningradas mums bus ideali lokacija. Arena puiki, o regione nėra profesionalios krepšinio komandos – manome, kad būtent dėl tos priežasties rungtynės sulauks didelio vietos žmonių susidomėjimo. Tikiuosi, kad atvyks ir CSKA sirgalių iš Rusijos – be to, rungtynėse lengviau apsilankyti bus ir kitų šalių krepšinio gerbėjams. Juk norint aplankyti Kaliningrado sritį tereikia užpildyti vizą internetu“, – dėstė A. Vatutinas.

CSKA gerbėja

Savo ruožtu Kauno „Žalgiris“ šventiniu laikotarpiu vienas rungtynes žais išvykoje, o kitas – savoje „Žalgirio“ arenoje. Gruodžio 27 d. Lietuvos čempionai svečiuose susirems su Miuncheno „Bayern“, o sausio 2-ąją namie su Tel Avivo „Maccabi“.

2019-2020 m. Eurolygos sezonas prasidės pirmą spalio savaitę.

„Žalgiris“ spalio 4 d. namuose susirems su Vitorijos „Baskonia“ krepšininkais, CSKA tą pačią dieną išvykoje žais su Valensijos „Basket“.

Su CSKA Maskvoje žalgiriečiai žais gruodžio 5 d., o Kaune komandos susitiks balandžio 3 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)