Dėl NBA lygos taisyklių, susijusių su draudžiamais preparatais vartojimo, 24-erių M. McGary vasarą sulaukė 5 rungtynių suspendavimo bausmės iš čempionato organizatorių, o praėjusią savaitę ši nuobauda buvo patrigubinta dėl naujų pažeidimų. Tai reiškia, kad traumą išsigydęs puolėjas, kuris teoriškai dėl vietos komandos sudėtyje turėjo kovoti su D. Saboniu, aikštėje geriausiu atveju galės pasirodyti ik lapkričio mėnesio pabaigoje – iš viso jam teks praleisti net 15 rungtynių.

„Aš esu nusivylęs tokia situacija. Mes nesame smulkiai supažindinami su NBA programa, kurios pagalba kovojama su draudžiamų preparatų vartojimu, todėl išsiplėsti neketinu. Tačiau pakartosiu, kad esu labai nusivylęs“, – pažymėjo S. Presti.

Kaip skelbė JAV žiniasklaida, M. McGary ir vėl įkliuvo, nes jo kraujyje buvo rasta marihuanos pėdsakų. Tai jau ne pirmas kartas, kai 208 cm ūgio puolėjas susiduria su šia problema. Pričiuptas vartojęs marihuaną M. McGary buvo dar žaisdamas NCAA lygoje, kur atstovavo Mičigano universiteto komandai.

Nepaisant suspendavimo, M. McGary turėtų kartu su kitais „Thunder“ krepšininkais dalyvauti prasidedančioje „Thunder“ treniruočių stovykloje, tačiau faktas, kad bausmė negali neturėti įtakos.

„Jis bus su komanda treniruočių stovykloje. Tačiau jau dabar aišku, kad ši stovykla bus labai konkurencinga. Mes turime galbūt netgi daugiau nusipelniusių žaidėjų, kurie kovos dėl vietos pagrindinėje sudėtyje“, – pažymėjo S. Presti.

„Thunder“ treneriai šį kartą turės visą būrį konkurencingų priekinės linijos žaidėjų. Sudėtyje – NBA įsitvirtinę Stevenas Adamsas iš Naujosios Zelandijos, turkas Enesas Kanteris, prie komandos tarpsezoniu prisijungęs kitas turkas Ersanas Ilyasova, veteranas amerikietis Nickas Collisonas ir, be abejo, naujokas D. Sabonis.

Akivaizdu, kad tokia situacija M. McGarry, kuris dėl traumos ir kitų aplinkybių praktiškai nežaidė praėjusiame sezone, o prieš pastarojo sezono startą dar ir „prisidirbo“, tai nežada daug minučių.

Po pirmojo suspendavimo vasarą, M. McGary atsiprašė klubo ir komandos gerbėjų.

„Aš padariau klaidą, atsiprašau visų – organizacijos, komandos draugų, gerbėjų. Aš suprantu, kad komandoje man buvo suteikta daug galimybių ir užtikrinu, kad tokie dalykai daugiau nepasikartos“, – dievagojosi jis.

Situacija pasikartojo, todėl spaudimas M. McGary dar labiau išaugo.
D. Sabonis puikiose rankose buvo žaisdamas Gonzagos universitete, o dabar dar daugiau patirties gavo ir nacionalinėje Lietuvos komandoje. Dabar jam teks šią patirtį pademonstruoti „Thunder“ gretose.
Samas Presti
Jį dar labiau didina ir S. Presti žodžiai, kuriuos generalinis vadybininkas išsakė apie D. Sabonį, pasidžiaugęs tuo, kad būdamas 20-metis šis krepšininkas jau turi aukščiausio lygio žaidimo patirties, jos sukaupė ir žaisdamas nacionalinėje komandoje olimpinėse žaidynėse.

„Kai jaunas žaidėjas yra įgijęs tokios patirties, buvęs puikiose sistemose, žaidęs su profesionalais Lietuvos rinktinėje – tai tiesiog puiku. Jis puikiose rankose buvo žaisdamas Gonzagos universitete, o dabar dar daugiau patirties gavo ir nacionalinėje komandoje. Dabar jam teks šią patirtį pademonstruoti „Thunder“ gretose“, – apie lietuvį itin pozityviai kalbėjo S. Presti.

Primename, kad „Thunder“ vadovas itin pozityviai apie D. Sabonį atsiliepė ir po NBA naujokų biržos, kai po mainų su Orlando „Magic“ lietuvis atsidūrė Oklahomos klubo gretose.

„Aš esu neįtikėtinai sužavėtas ne tik jo krepšinio supratimo ir tobulėjimo, bet ir jo požiūrio į šį žaidimą. Mums labai pasisekė“, – tuomet džiūgavo S. Presti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)