JAV rinktinės krepšinio vykdantysis direktorius Jerry Colangelo su visu trenerių štabu nusprendė, kad šiemet dar prieš treniruočių stovyklą suformuos galutinę 12-os žaidėjų sudėtį. Tai reiškia, jog JAV rinktinė atsisako papildomo rūpesčio nereikalingai kviesti žaidėjus bei nori kuo geriau pasiruošti olimpinėms varžyboms.

J. Colangelo pranešė, kad galutinis dvyliktukas bus paskelbtas iki birželio 27-osios – prabėgus kiek daugiau nei savaitei nuo Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) finalų. Iš karto po to JAV rinktinė vyks į treniruočių stovyklą bei pradės draugiškų rungtynių maratoną.

Kol kas aišku, kad JAV rinktinei tikrai nepadės trys žaidėjai – Blake‘as Griffinas, Anthony Davisas ir Chrisas Paulas. Pirmajam neseniai buvo atlikta keturgalvio šlaunies raumens operacija, antrasis gydosi peties traumą, o trečiasis dar prieš šešias savaites paskelbė, jog šią vasarą skirs poilsiui.

Taip pat yra daug žaidėjų, kurie dar oficialiai nepatvirtino savo dalyvavimo Rio de Žaneire. Tarp jų yra ir Klivlando „Cavaliers“ žvaigždė LeBronas Jamesas. Visgi J. Colangelo bei visa organizacija suteiks laiko visiems krepšininkams apsispręsti.

LeBronas Jamesas ir Kevinas Durantas

„Kalbant apie LeBroną, manau, kad jis apsispręs po to, kai baigsis NBA sezonas, – situaciją komentavo J. Colangelo. – Tačiau dėl to mes nepykstame. Per pastaruosius metus jis JAV rinktinei atidavė daug laiko ir jėgų.“

Kad ir kaip ten bebūtų, Mike'o Krzyzewski treniruojama komanda vis tiek turi milžinišką pasirinkimą, todėl didžiausias galvos skausmas bus iš maždaug 20-ties potencialių komandos kandidatų atsirinkti 12-a žaidėjų.

„Tiesiog laukiame, kada baigsis NBA sezonas, – sakė J. Colangelo. – Gerai yra tai, kad mes kiekvienoje pozicijoje turime daug puikių krepšininkų. Tad manau, kad bet kokiu atveju mes esame geroje pozicijoje.“

Kaip ir kiekvienais metais, į JAV rinktinę patekti pretenduoja ir daug jaunų krepšininkų, tokių kaip Damianas Lillardas, DeAndre Jordanas, Andre Drummondas, Bradley Bealas, DeMarcusas Cousinsas, Kawhi Leonardas ir Kyrie Irvingas, o tai galutinę pasirinkimo užduotį daro dar sunkesnę.

Mike'as Krzyzewski ir Jerry Colangelo

„Beveik kiekvienais metais rinktinė skiriasi kardinaliai, – kalbėjo J. Colangelo. – Ko tikiuosi šiais metais? Tikriausiai, kad vėl pusę rinktinės sudarys nauji žaidėjai. Taip darome todėl, kad kiti krepšininkai žinotų, jog turi galimybę atstovauti savo šaliai. Tokie žaidėjai kaip Draymondas Greenas, Kawhi Leonardas ar Paulas George‘as JAV rinktinėje yra naujokai, o nauji veidai visada yra gerai.“

Visgi šiųmetinė JAV rinktinės taktika iš karto sudaryti galutinį dvyliktuką be jokių peržiūrų veikiausiai sulauks daug kritikos. Pasak J. Colangelo, krepšininkai bus pasirinkti atsižvelgiant į tai, kokios pozicijos žaidėjų labiausiai reikia bei į tai, kaip krepšininkas pastaruoju metu rungtyniauja.

„Aš labai gerbiu kiekvieną žaidėją, todėl manau, kad ateiti ir pasakyti žaidėjui, kad „tu nepatekai į komandą“ yra neadekvatu. Todėl galvoju, kad dabartinė mūsų taktika yra geresnė. Žinome, kad bus labai sunku atsirinkti, nes yra daug puikių žaidėjų, kurie nusipelnė žaisti rinktinėje. Tačiau mes pasirinkome būtent tokį formatą, todėl turime jį išbandyti.“

JAV rinktinė iš viso sužais penkis draugiškus mačus – liepos pabaigoje susitiks su Argentinos, Kinijos (2 kartus) ir Venesuelos rinktinėmis, o rugpjūčio 1-ąją dieną susikaus su Nigerijos krepšininkais.

Rio de Žaneiro olimpinis krepšinio turnyras vyks rugpjūčio 6-21 dienomis. JAV rinktinė rungtyniaus A grupėje, kurioje ji susitiks su Venesuelos, Kinijos, Australijos bei dar dviem atrankos turnyrus laimėsiančiomis rinktinėmis. Pirmasis mačas amerikiečių laukia rugpjūčio 6-ąją su kinais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)