Kurį laiką Eurolygos lydere buvusi „Fenerbahče“ pastaruoju metu įkrito į duobę ir turnyro lentelėje smunka žemyn.

Paskutinę pergalę turnyre Dimitrio Itoudžio auklėtiniai pasiekė dar gruodžio 8-ąją, o vėliau sekė pralaimėjimai Pirėjo „Olympiakos“, Vitorijos „Baskonia“, Belgrado „Partizan“ bei Bolonijos „Virtus“ ekipoms. Svečiams iš Vitorijos ir Belgrado turkai nusileido savoje aikštėje.

„Fenerbahče“ gana ilgą laiką vertėsi be vieno iš savo lyderių Jonathano Motley – universalaus, fiziškai stipraus krepšininko. Šiek tiek dėl traumų aptrupėjusi ir jų gynėjų grandis, todėl manau, pralaimėjimai buvo susiję ir su šiomis aplinkybėmis.

Bet kuriuo atveju, „Fenerbahče“ – turbūt viena fiziškiausių komandų Eurolygoje. Galingai fiziškai sudėti ir pasirengę žaidėjai – kartais atrodo, kad jie žaidžia akiai nepatrauklų krepšinį. Prie viso to pridėjus trenerį Itoudį ir jo meistriškumą, susilipdo gynybinė ir griaunanti komanda, kuri atima iš varžovų daug puolimo opcijų“ , – varžovus rungtynių išvakarėse analizavo „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis.

„Pati „Fenerbahče“ ekipa pasižymi savo antrais šansais, greitu puolimu. Nickas Calathes'as ir Scottie Wilbekinas yra du žmonės, valdantys ekipą. Manau, kad bus sunkios, atletiškos ir fiziškos rungtynės – galbūt ir nelabai rezultatyvios. 40 minučių reikės „arti“ aikštelėje ir laimės ta komanda, kuri bus kantresnė ir turės daugiau jėgų“, – prognozavo žalgiriečių vedlys.

Anot K. Maksvyčio, naujienų dėl nugaros skausmų kamuojamo Tylerio Cavanaugh klubas kol kas neturi – ar krepšininkas galės grįžti ant parketo, ar amerikiečiui prireiks operacijos, „Žalgiris“ sužinos po užsienio medikų verdikto.

Kaip jau minėta, „Žalgiris“ kurį laiką dairosi ir galimo papildymo – jeigu klubas nori pasikviesti kurį nors Eurolygoje šį sezoną jau žaidusį krepšininką, tai galima padaryti iki antrojo turnyro rato pradžios (sausio 9-osios). Krepšininkus iš kitų lygų turnyre galima registruoti iki kovo 1-osios.

„Dar slapčia tikimės, kad Cavanaugh pasveiks – laukiame gydytojų prognozės. Bet tuo pačiu ir dairomės. Jeigu norime pasikviesti kažką iš Eurolygos, tai reikia padaryti gana greitai, tačiau jeigu nepavyks, laiko turėsime daugiau“, – pažymėjo K. Maksvytis.

Pasak trenerio, rungtynėse su „Fenerbahče“ turėtų rungtyniauti ir po šonkaulių traumos pasveikęs Lukas Lekavičius, ir čiurną praėjusią savaitę susižeidęs Dovydas Giedraitis.

„Bandysime pirmąjį ratą užbaigti pergale. „Fenerabahče“ pralaimėjimų serija parodo, kad jie yra pažeidžiami. Bet žiūrint iš kitos pusės, jie pamažu grįžta – iniciatyvą turėjo ir paskutinėse rungtynėse, aikštėje jau žaidžia Motley. Varžovai tikrai jie nėra tokie prasti, kaip rodo paskutiniai skaičiai“, – tikino „Žalgirio“ treneris.

Po priešpaskutinio pirmojo rato turo „Žalgiris“ turnyro lentelėje yra devintas. Tiek pat pergalių ir pralaimėjimų turi dar dvi komandos – Belgrado „Crvena zvezda“ bei titulą ginanti Stambulo „Anadolu Efes“.

„Fenerbahče“ šiuo metu yra 5-oje pozicijoje.

Rungtynės „Žalgirio“ arenoje ketvirtadienio vakarą prasidės 20 val.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją