Atkakliai kovoję žalgiriečiai Eurolygoje suklupo jau penktą kartą iš eilės bei turnyrinėje lentelėje nusmuko dar žemiau. K. Maksvytis pagyrė auklėtinius už kovingumą, tačiau neslėpė nusivylimo ir pareiškė: bėda yra treneris.

„Gera kova, geros pastangos, bet nepakankamai kokybės. Jei komanda šešis ar septynis kartus taip pralaimi, tai yra trenerio atsakomybė.

Buvome pagavę gerą bangą, bet vėliau neįeiname į derinį, klystame, neatkovojame kamuolių. Kai kuriose situacijose tiesiog trūko paimti kamuolį ir nubėgti. Jei tokia tendencija kartojasi, čia yra trenerio bėda“, – liūdnai konstatavo K. Maksvytis.

Paprašytas paaiškinti, kodėl net du kartus pabrėžė problemą trenerio poste, K. Maksvytis prabilo apie prarastą pasitikėjimą.

„Sunkus momentas. Tiek daug pralaimėtų rungtynių panašiu būdu. Prarandi pasitikėjimą. Tai, kas anksčiau veikdavo, atrodo, paprasta situacija – duok kamuolį Keenanui ir viskas išsispręs, bet tai nebeveikia.“

„Žalgiris“ pirmajame kėlinyje galingai spurtavo 14:2 ir išsiveržė į priekį 14:7, tačiau pigius taškus baudų metimais rinkusi „Barcelona“ po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 28:22.

Antrajame kėlinyje žalgiriečiai vėl veržėsi į priekį 37:30, bet net dešimt iš keturiolikos tritaškių pirmoje mačo pusėje pataikę katalonai į pertrauką išėjo turėdami pranašumą 56:51.

Antroje susitikimo pusėje komandos itin atkakliai varžėsi taškas į tašką, o likus žaisti kiek daugiau nei 3 minutėms „Žalgiris“ pirmavo 80:78, tačiau galiausiai pergalę iš rankų paleido.

„Rungtynių pradžia – viena iš pralaimėjimo priežasčių. Nesugebėjome prasižengti viduryje aikštės, o jei tai padarome, tai būna bloga pražanga. Tokios smulkmenos ir lemia“, – sakė K. Maksvytis.

„Turėjome žaisti standartinius derinius. Atrodė, kad metėme geriausius žmones, kurie galėtų užpulti „Barceloną“. Bet jie išmušė mus iš savo derinių ir ritmo, todėl pritrūko. Laurynas gerame ritme, džiaugiuosi už jį. Jam tik reikia geriau baudas pataikyti (šypsosi).“

Kalbėdamas apie nesėkmingą „Žalgirio“ gynybą K. Maksvytis išskyrė nesugebėjimą neleisti Nicola Laprovittolai mesti tritaškių.

„Laprovittola išsimetė devynis tritaškius, tai yra per daug. Mes dėjome akcentą ant to, kad jis turėtų daugiau veržtis, o ne mesti į krepšį tritaškius. Bet plano neišpildėme.“

Treneris užsiminė apie po traumų į rikiuotę grįžtančių žaidėjų būklę bei akistatoje su „Barca“ susižeidusį Dovydą Giedraitį.

„Lekavičius ir Manekas mėto, daro apšilimą, bet kažkiek dar trūksta. O Dovydas – tikiuosi, kad nieko rimto. Jis ne iš tų žmonių, kurie vaidina. Jis gavo rimtą kontaktą. Bet negavau raudono signalo iš daktaro, tikiuosi, kad tai nėra rimtas sužeidimas.“

Paklaustas apie Roką Jokubaitį, treneris nedaugžodžiavo: „Roko sezonas banguojantis. Pernai turėjo geresnį“. Įkvepiančių sentencijų strategas neturėjo ir kalbėdamas apie „Žalgirio“ atetį.

K. Maksvytis pareiškė, kad į turnyrinę lentelę jau nebežiūri: „Norint žiūrėti į lentelę, turi iškovoti pergalę. Jei negali laimėti – žiūrėk į ją nežiūrėjęs.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)