Ketvirtadienį 70:78 Tel Avivo „Maccabi“ (10/7) nusileidę Lietuvos čempionai net ir savo pačių tvirtovėje nebelaimi jau pusantro mėnesio.

Atrodo, „Žalgirį“ įtraukė nusivylimų sūkurys, iš kurio pakilti kaskart vis sunkiau.

„Aišku, pralaimėjimai didina nepasitikėjimą rungtynių planu ir vieni kitais“, – pripažino K. Maksvytis.

Šįsyk jo ekipa krito nesulaukusi paskutinių minučių.

Abi komandos „Žalgirio“ arenoje vargo poziciniame puolime ir didesnę rungtynių dalį klydo dažniau nei sukurdavo progas rezultatyviems išpuoliams. Bet jei „Maccabi“ trečiame kėlinyje šiuo aspektu smarkiai pasitaisė, „Žalgiris“ buksavo vienodai ir, praleidęs spurtą 0:13, pametė varžovus iš akiračio.

Pabaigoje jau teko ropštis iš 17 taškų duobės – daugiausia, ką pavyko nuveikti K. Maksvyčio auklėtiniams, tai priartėti iki 6 taškų.

„Kalbant trumpai, vienas blogas kėlinys ar, tiksliau tariant, viena jo dalis kainavo pergalę. Deja, mūsų išpildymas buvo prastesnis nei praėjusią savaitę, žymiai daugiau broko. Per treniruotes nejaučiu, kad žaidėjai būtų nuleidę rankų, bet per rungtynes, manau, tai padarėme per anksti“, – komentavo K. Maksvytis.

Kokių kelių jis regi iš „Žalgirį“ veržiančio užburto rato?

„Laimi komanda, pralaimi treneris. Dabar visi jau užmiršę, kad vienu metu sveikatos problemų buvo tiek, jog devintas ir dešimtas žaidėjai mūsų komandoje buvo Dovydas Butka ir Nedas Montvila. Nesugebėjome su tuo susitvarkyti, manau, pavėlavome pasikviesti papildomų žaidėjų, ir tai mums kainavo pergalių.

Pokalbių jau buvo nemažai, dabar turi būti kažkokie veiksmai – arba pergalės, arba kitokie veiksmai. Kokie būtent? Kitokie“, – spaudos konferencijoje kalbėjo treneris.

46-erių specialistas buvo paprašytas patikslinti, ar turi omenyje ir savo paties tolesnį darbą klube.

„Nenoriu atsakyti į šį klausimą, paliksiu jį ateičiai“, – nedetalizavo K. Maksvytis.

Kol kas neturi žinių jis ir apie Austino Hollinso, kurio trumpalaikė sutartis su „Žalgiriu“ baigia galioti šią savaitę, likimą. Kamšant traumų atvertas spragas paskubomis pasitelktas gynėjas iš JAV ketvirtadienį žaidė tik 5 min. ir pelnė 2 taškus.

Šeimininkai ketvirtadienį vis dar vertėsi be Arno Butkevičiaus, bet ant parketo jau grįžo kelio traumą išsigydęs Brady Manekas, tenkinęsis 3 taškais per 14 min.

Svečiams trūko Wade‘o Baldwino, o labiausiai oponentus skriaudė buvęs žalgirietis Joshas Nebo, surinkęs 22 taškus ir 27 naudingumo balus.


„Jo taškai labiausiai numušė ūpą – rizikavome, dvigubinome gynybą prieš kitus, tuomet kamuolys nueidavo iki J. Nebo, o mūsų gynybos rotacija nespėdavo paskui“, – atsiliepė pralaimėtojų treneris.

Negelbėjo kauniečių ir tritaškiai (7/28 – 25 proc.), kurių pataikymu įprastai jie išsiskiria visoje Eurolygoje. Pirmame kėlinyje „Žalgiris“ dar šaudė puikiai, ypač pasižymėjo pirmus tris tolimus metimus į krepšį susmaigstęs Edmondas Sumneris. Bet vėliau stojo ilga tyla, kurią pavyko nutraukti tik jau paleidus priešininkus dviženkliu atstumu.

„Geresnio pataikymo taip pat trūko, kadangi susikūrėme neblogų progų. Kalbant apie E. Sumnerį, puolime jis įnešė gyvybės, bet gynyboje darė klaidas. Norėtųsi leisti jį į aikštę puolant, o ginant keisti Dovydu Giedraičiu, tačiau krepšinyje taip neišeina“, – sakė K. Maksvytis.

Komandos tarpusavyje galynėjosi 36-ą kartą istorijoje, „Žalgirio“ sąskaitoje liko 12 pergalių.

Naujuosius metus kauniečiai pradės dviem Eurolygos akistatomis tą pačią savaitę: kitą antradienį Nemuno saloje sieks revanšo prieš Berlyno ALBA (Vokietija), ketvirtadienį keliaus pas Vilerbano ASVEL (Prancūzija), kuriam taip pat pralaimėjo pirmame rate.

Savo ruožtu, „Maccabi“ iš pradžių Belgrade (Serbija) – savo laikinajame prieglobstyje nuo karo Gazos ruože – priims „Monaco“ (Prancūzija) su Donatu Motiejūnu, o vėliau vėl suks atgal į Lietuvą.

Vadovaujantis Turkijos ir Izraelio vyriausybių rekomendacijomis dėl saugumo, Šarūno Jasikevičiaus treniruojama Stambulo „Fenerbahče“ nusprendė savo namų dvikovą su žydais iškelti į neutralią areną ir pasirinko Panevėžį.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)