Lietuvos čempionai ketvirtadienį suka į Graikiją, kur po dienos žais eilines Eurolygos rungtynes su Pirėjo „Olympiakos“, bet N. Mitrou-Longas ta pačia kryptimi iškeliavo pirmas – ir be atgalinio bilieto.

30-metis kanadietis abipusiu sutarimu nutraukė sutartį su Kauno klubu ir iškart sudarė trejų metų kontraktą su Eurolygos vicečempionais.

Gynėjo žaidimas netenkino K. Maksvyčio, kuris vis karpė jam skiriamas minutes, tuo metu „Olympiakos“ suskubo dairytis pamainos traumą gavusiam Nigeliui Williamsui-Gossui. Tiesa, N. Mitrou-Longas kol kas naujajai savo komandai padėti galės tik Graikijos čempionate, tuo metu Eurolygoje turės palaukti iki pirmo rato pabaigos.

Ketvirtadienį paklaustas, ar „Olympiakos“ dėmesys pagreitino „Žalgirio“ ir N. Mitrou-Longo skyrybas, K. Maksvytis traukė pečiais.

„Negaliu komentuoti to, ko nežinau. Bet greičiausiai kažkiek pastūmėjo. Pasinaudodamas proga taip pat noriu pasakyti, kad Nazas – tikrai geras žaidėjas ir komandos draugas, juodadarbis, gero charakterio. Tik nei mes, nei jis nebuvome patenkinti“, – kalbėjo 46-erių specialistas.

Anot jo, kol kas komandos pasirengimas rungtynėms nesikeičia nuo įprasto, bet dabar „Žalgiryje“ yra jau dvi tuščios spragos perimetro grandyje.

Prieš sezono pradžią į tą patį „Olympiakos“ sparnus pakėlė Ignas Brazdeikis.

„Tai tikrai paskubins žaidėjų paieškas, jau dabar jos vyksta intensyviai, kadangi mums pradeda tiesiog fiziškai trūkti tos pozicijos krepšininkų. Aišku, kelerias rungtynes galima atsilaikyti, bet papildymo tikrai reikia, ties tuo labai rimtai dirbame. Reikia vieno ar dviejų naujokų? Pradžiai – nors vieno“, – komentavo K. Maksvytis.

Kaip N. Mitrou-Longas kamavosi „Žalgiryje“, panašiai rudenį Pirėjuje vargsta I. Brazdeikis, kurio statistika Eurolygoje nukrito iki 3,7 taško ir vos 1,4 naudingumo balo.

„Igno situacija – nedėkinga, jis išvažiavo nebūdamas geriausios sportinės formos, po pasaulio čempionato dar gydėsi traumą. Nelengva tokiomis aplinkybėmis įsivažiuoti į ritmą, ypač jau susižaidusioje komandoje, turinčioje savą braižą, prie kurio naujokas turi prisitaikyti. Bet manau, kad Ignas ten dar įsipaišys“, – buvusio auklėtinio perspektyvas vertino K. Maksvytis.

„Olympiakos“ jis vadino viena geriausių Eurolygos komandų, nors kol Georgo Bartzoko auklėtiniai tenkinasi septinta vieta (5-4).

„Jie neužtikrintai pradėjo sezoną, bet laimėjo kelias paskutines rungtynes. Per vasarą ekipa išlaikė branduolį ir žaidimo braižą, turi dominuojančių aukštaūgių, kurie gerai skirsto kamuolius. Savo ruožtu, turėsime tą kamuolio judėjimą sustabdyti. Laukia sunki išvyka, bet neturime kur trauktis“, – kalbėjo 12-ą poziciją (4-5) užimančio Kauno klubo strategas.

Rungtynės su „Olympiakos“ Pirėjo Taikos ir draugystės rūmuose penktadienį prasidės 21 val. 15 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)