Žalgiriečiai pergalingu akordu užbaigė draugišką keturių Eurolygos komandų turnyrą Kipro sostinėje Nikosijoje.

Antrą dieną iš eilės be kelti sparnus į Graikiją pasiruošusio Igno Brazdeikio žaidę žalgiriečiai 85:84 įveikė Adrijos lygos vicečempionę Belgrado „Crveną zvezdą“.

Nugalėtojams Edgaras Ulanovas surinko 16, Arnas Butkevičius – 12, Laurynas Birutis – 11 (12 atk. kam.), o Lukas Lekavičius ir Rolandas Šmitas – po 8 taškus.

CZ gretose ir rezultatyviausias, ir naudingiausias buvo Rokas Giedraitis, finišavęs su 19 taškų (29 min. 3/3 dvitaškiai, 3/4 tritaškiai, 4/4 baudos, 5 atk. kam., 4 rez. perd.) bei 26 efektyvumo balais.

„Buvo tokios labai permainingos, taškas į tašką rungtynės. Iš teigiamų dalykų galima paminėti, kad tam tikromis atkarpomis kontroliavome eigą ir kad grįžome pabaigoje bei laimėjome. Tai yra svarbu ateinančiam sezonui.

Iš neigiamų dalykų – blogai pradėjome rungtynes ir labai greitai iššvaistėme persvarą: iš +15 tapo -3. Turime išlikti nuoseklesni ir, jeigu laimime, išlaikyti skirtumą“, – po pergalės sakė treneris Kazys Maksvytis.

„Geriausiai veikė tie žaidėjai, kurie yra geriausiai susižaidę. Kažkokiems naujiems variantams dar reikia laiko. Gale žaidėme patikrintu penketu ir tai davė mums rezultatą. Lukas šiandien buvo karštas ir ypač pabaigoje patraukė komandą“, – pridūrė jis.

„Turnyrą vertinu gerai. Padirbėjome pagaliau visi susirinkę. Manau, kad dėjome žingsnį į priekį“, – užbaigė strategas.

Primename, kad penktadienį „Žalgiris“ 72:75 nusileido Pirėjo „Olympiakos“, o CZ po dviejų pratęsimų 109:112 nusilenkė Tel Avivo „Maccabi“.

Šeštadienio vakarą OLY vyrai 71:68 (24:17, 21:12, 14:21, 12:18) įveikė „Maccabi“ atstovus ir tapo turnyro nugalėtojais.

Pirėjo kolektyvui Alecas Petersas sukaupė 21, o Nikola Milutinovas – 12 taškų (8 atk. kam.).

Naujojo Eurolygos sezono pradžia – spalio 5 dieną. Žalgiriečiai startuos maču svečiuose su Bolonijos „Virtus“, o jau antrajame ture spalio 13 d. „Žalgiris“ namuose priims tą pačią „Crveną zvezdą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją