„Žalgiris“ varžovams nusileido 79:93 (19:25, 24:28, 19:19, 17:21).

„Prieš „Real“ reikia daugiau kokybės abiejuose pusėse. Pradedant pigiais taškais, antri šansai, gynyba du prieš du. Mūsų gynybos, kuri duotų stabilumą, nebuvo.

Pikta dėl greito puolimo taškų, su kuriais galėjome geriau susitvarkyti. Gynyboje du prieš du irgi turėjome problemų, bet čia reikia atiduoti duoklę jų žaidėjams, nes jie žaidžia plačiai, visi pataiko. Geras lakmuso popierėlis, matome, kad yra kur dirbti“, – sakė K. Maksvytis.

Prieš pat rungtynes paaiškėjo, kad „Žalgiriui“ padėti negalės apsirgęs A. Butkevičius, sezono pradžioje tapęs vienu komandos lyderių.

„Sujaukė labai mūsų planus. Nelikus Ignui Brazdeikiui, trečia pozicija pasidarė jautri, vienas Edgaras Ulanovas liko. Turėjome nemažai problemų su Gabrieliui Decku, kai nebuvo E. Ulanovo, turėjo jį dengti mažesnis žaidėjas. Arnas mūsų gynybinis žmogus, jis turėjo dengti ir Facundo Campazzo.

Jeigu būtume pastatę ant kojų, neaišku ar būtų davęs naudos naudos, nes dar ryte negalavo. Tikimės, kad jis išsigulės ir kitose rungtynėse jau bus “, – netekties dydį apibendrino treneris.

Galiausiai A. Butkevičių starto penkete keitė Dovydas Giedraitis.

„Prieš tokius mažus, greitus gynėjus (F. Campazzo, – red. past.) jis yra vienas geriausių žaidėjų. Kai Arnas iškrito, ta opcija dar labiau išryškėjo. Jam geriausiai sekėsi prieš Campazzo, bet šito neužteko“, – pabrėžė treneris.

Jis gynėją pagyrė ir už tai, kad vienoje situacijoje nepabijojo stoti prieš dvigubai už save didesnį Guershoną Yabusele ir išprovokavo prancūzo pražangą puolime: „Prašome, reikalaujame tokių pražangų šiais metais. Kai varžovai veržiasi į baudos aikštelę, nebijoti atstatyti savo kūnus. Dovis nepabijojo prieš tokią mašiną atsistoti“.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais jau ketvirtadienį, kai Vitorijoje susitiks su Tado Sedekerskio atstovaujama „Baskonia“ (1-2). Ji antradienį nusileido Miuncheno „Bayern“ (2-1).

„Rungtynių pabaigoje pamatėme, kad rungtynės jau slysta iš rankų, todėl padėliojome minutes ir tikiuosi, kad tai padės kitose rungtynėse“, – vylėsi K. Maksvytis.

„Real“ kelis kartus bandė bėgti ir buvo įgavusi dviženklius skirtumus, bet „Žalgiris“ vis sugrįždavo. Įkvėpti komandą ir vėl bandė naujokas Brady Manekas, kuris trečiame kėlinyje turėjo puikią atkarpą, kai pelnė 8 taškus iš eilės, o „Žalgiris“ nuo 52:63 priartėjo iki 60:65.

„Tiek jis, tiek komanda turime išmokti kartu žaisti, nes pirmoje pusėje jis pralakstė neišmetęs nė vieno metimo. Metikas turėtų gauti kamuolį dažniau. Mes treneriai turime sukurti daugiau progų, žaidėjai labiau paieškoti. Jis deda žingsnius, bet jau dabar yra gera paspirtis“, – tokiu naujoko žaidimu džiaugėsi K. Maksvytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)