Žalgiriečiai trečiadienio vakarą Atėnuose 71:73 (15:13, 24:23, 13:17, 19:20) nusileido turnyro lentelės kaimynui „Panathinaikos“ (4-4) su Mariumi Grigoniu.

„Žalgirį“ stipriausiai skandino klaidos – jų padaryta net 23. Tai – prasčiausias rodiklis šį sezoną.

„Šiandien buvo nemažai gerų dalykų. Du blogi dalykai – pralaimėjimas ir daug klaidų. Manau, kad tos klaidos buvo iš per didelio noro, gal iš perskubėjimo. Esu patenkintas, kaip komanda kovojo, liko rungtynėse, buvo iki jų galo. Gaila, kad pralaimėjome.

Nebuvo kažkokia agresyvi gynyba. Buvo klaidos greitame puolime, perduodant kamuolį. Kažkur perskubėjome, privėlėme klaidų. Su tokiu dideliu skaičiumi buvome rungtynėse. Tai yra super didelis skaičius“, – po mačo kalbėjo K. Maksvytis.

Rungtynės pirmą kartą šiame sezone treneris pradėjo su Arnu Butkevičiumi starto penkete. Slogiai pastaruoju metu atrodęs puolėjas pasitikėjimą pateisino – pelnė 10 taškų ir atkovojo 8 kamuolius.

„Nusprendėme netaupyti Arno ant suolo. Jis pradėjo geriau jaustis, paskutines kelias savaites turėjo sveikatos problemų. Jis buvo nuo pat pradžių geras impulsas mums ir labai padėjo“, – puolėjo žaidimą vertino jis.

Nors paskutinę minutę po puikiai paruošto derinio Brady Manekas tritaškiu išlygino rezultatą (71:71), kitoje aikštės pusėje A. Butkevičius bereikalingai pažeidė taisykles prieš Kostą Slouką. Šis pataikė tik vieną baudą, bet lemiamoje atakoje kamuolį lygioje vietoje prarado Keenanas Evansas, o galutinį tašką padėjo Marius Grigonis.

Tai trečios iš eilės rungtynės Eurolygoje, kurias „Žalgiris“ pralaimi paskutinių minučių dramoje.

„Paskutinės trys rungtynės taškas į tašką, todėl trūksta nedaug. Svarbu išlikti kartu ir tikiuosi, kad krepšinio dievai atsisuks į mus.

Nemalonu, tokios 50 prieš 50 rungtynės trejos iš eilės. Viskas pasikeistų – būtume didvyriai. Dabar viskas atvirkščiai, svarbiausia išlikti kartu, pagerinti žaidimą ir toliau kovoti dėl pergalių“, – neslėpė K. Maksvytis.

Lemiamoje atakoje kamuolį praradęs kauniečių lyderis K. Evansas norės kuo greičiau pamiršti šį mačą – krepšininkas sukrapštė 6 taškus ir net penkis kartus suklydo.

„Ateina rungtynių pabaiga, kam tada treneris atiduoda priimti sprendimus ir lemiamus metimus – savo lyderiams. Deja, šį kartą nepasisekė. Pažiūrėsime, tikiuosi, kad kitose rungtynėse bus geriau“, – amerikiečio žaidimą vertino „Žalgirio“ treneris.

Liūdesiui ir poilsiui Lietuvos čempionai laiko neturės – penktadienį namie priims Miuncheno „Bayern“ (3-5), kuri namie 94:85 įveikė Belgrado „Partizan“ (3-5) ir pagal pergales pavijo žaliai-baltus.

„Tikiuosi, kad komanda išliks kartu. Viską parodys kitos rungtynės. Tik stiprios komandos išlieka kartu ir laimi kitas rungtynes“, – vylėsi K. Maksvytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)