„Gera laimėti Eurolygos rungtynes išvykoje, ypač Vitorijoje. Čia labai sunku žaisti, ir „Žalgiris“ čia dažniau pralaimi“, – sakė ekipos strategas.

Nors Markusas Howardas ir Chima Moneke dviese sumetė 58 taškus, bendrai „Baskonia“ taškų lenktynėse kauniečiams neprilygo.

„Laimėjome daugiau dėl puolimo. M. Howardą antroje pusėje kažkiek pavyko pristabdyti, o dėl Ch. Moneke gal ir per daug rizikavome leisdami atakuoti iš toli – manau, kitą kartą padarysime korekcijų. Šie du žaidėjai rinko taškus, bet apskritai varžovų komanda buvo išbalansuota“, – komentavo K. Maksvytis.

„Džiugu, kad po rungtynių su Madrido „Real“ grįžome į savo ritmą: gera energija, geras darbas kovojant dėl atšokusių kamuolių. M. Howardas ir Ch. Moneke primėtė metimų, bet komanda buvo nuo jų atjungta – manau, vis tiek padarytas neblogas darbas.

Savo ruožtu, patys atakavome per M. Howardą, jis buvo vienas mūsų taikinių kartu su Matthew Costello. Žaidimas nebuvo tobulas, bangavome, tad dar daug ką galime pataisyti“, – pridūrė 13 taškų pelnęs gynėjas Tomas Dimša.

„Žalgirio“ gretose rezultatyviausias buvo Rolandas Šmitas, užfiksavęs keturis karjeros Eurolygoje rekordus: pelnytų taškų (21), naudingumo balų (27), po savuoju krepšiu atkovotų kamuolių (8) ir realizuotų baudų metimų (8).

Tuo metu pirmą sezoną galingiausioje Senojo žemyno lygoje pradėjęs Brady Manekas ketvirtadienį atnaujino beveik visas savo rekordų kategorijas. Puolėjas iš JAV pataikė visus 5 tolimus metimus, surinko 17 taškų, atkovojo 14 kamuolių ir iš viso užsitarnavo 27 naudingumo balus.

„Mečiau nedengiamas – turime keletą man skirtų derinių, ir komandos draugai mane surasdavo gerose pozicijose“, – savo sėkmę pakomentavo pats „Žalgirio“ naujokas.

„Tikrai aukštos lentynos snaiperis – kaip Tomas Delininkaitis, Artūras Milaknis. Laisvo jo negalima palikti. Smagu ne tik dėl tritaškių, bet ir dėl jo atkovotų kamuolių. Svarbu ir tai, kad pabaigoje jį dengti turėjo geriausiai besiginantis baskų žaidėjas Tadas Sedekerskis, kuris dėl to negalėjo padėti kitiems gynyboje“, – auklėtinio žaidimą vertino K. Maksvytis.

Virtinę asmeninių rekordų antrose rungtynėse paeiliui koregavo ir gynėjas Dovydas Giedraitis, pavaduojantis sergantį Arną Butkevičių. Jis pataikė 3 tritaškius, surinko 13 taškų, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir sukaupė 11 naudingumo balų.

„Dovydo prašėme nesusitaikyti su atsarginio, orientuoto tik į gynybą, vaidmeniu. Jis turi ginklų ir puolime“, – atsiliepė K. Maksvytis.

Tuo metu atsarginis įžaidėjas Lukas Lekavičius ketvirtadienį nuo atsarginių suolo nepakilo.

„Daug gynėmės keisdamiesi dengiamaisiais, tai buvo ne Luko varžovai. Kitose rungtynėse jis gaus didesnį vaidmenį“, – žadėjo treneris.

Kitas mačas „Žalgirio“ laukia po savaitės namuose su dar viena Ispanijos komanda – kolas kas nepralaiminčia „Valencia“.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją