Kauno „Žalgiris“ (3-4) ketvirtadienį Stambule 82:86 (14:13, 12:25, 20:13, 28:23, 8:12) po pratęsimo nusileido „Anadolu Efes“ (3-4).

Tai jau trečia iš eilės „Žalgirio“ nesėkmė Eurolygoje, po kurios Lietuvos čempionai pirmą kartą šiame sezone fiksuoja neigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą.

„Žalgiris“ pakiliai pradėjo susitikimą ir po T. Dimšos dvitaškio pirmavo 14:6, tačiau tada krito į duobę. Varžovai spurtavo 19:2, o netrukus susikrovė dviženklį pranašumą 36:23.

Trečio kėlinio pradžioje šeimininkai dar labiau atitrūko 44:26, bet kauniečiai sugebėjo sugrįžti ir prasidėjus ketvirtam ketvirčiui jau patys buvo priekyje 54:53.

„Gaila, kad taip kovodama, taip grįžusi komanda neiškovojo pergalės. Manau, kad pergalę kainavo antras kėlinys, galbūt pirmojo pabaiga. Kontroliavome rungtynes, daugiausiai gynybos dėka, paleidome jas. Leidome varžovams pelnyti taškus, patys neužtikrintai puolėme. Grįžome, tai daug kainavo jėgų.

Pratęsime dėl nuovargio ar dėl ko darėme klaidas, ypatingai gynyboje. Komandinė gynyba pradėjo šlubuoti. Nuovargis turbūt padarė savo. Iš vienos pusės smagu, kad komanda grįžo į tokias rungtynes, iš kitos pusės negali būti laimingas pralaimėjęs po pratęsimo“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Kas lėmė sugrįžimą iš 18 taškų duobės?

„Pradėjome daugiau kovoti, gintis. Pataikėme tritaškius, bet pradėjome nuo gynybos“, – pabrėžė K. Maksvytis.

Šį sezoną žalgiriečiai daugiausiai kritikos ir sulaukia dėl prastos gynybos, bet treneris Stambule pamatė progreso ženklų.

„Kažkiek pagerinome, dar nesame pakankamai kieti, turime būti geresni kovoje dėl kamuolių, bet dėjome žingsnį į priekį“, – įsitikinęs jis.

Kitas pozityvas po pralaimėjimo – parodytas charakteris: „Reikia tuo pasidžiaugti, kad komanda nenuleido rankų ir kovėsi.“

Pratęsime „Žalgirį“ žudė Shane’as Larkinas – gynėjas įsmeigė tritaškį, o vėliau pridėjo ir dvitaškį. Iki tol 9 taškus per keturis kėlinius sukrapštęs gynėjas pratęsimo metu jų surinko 5.

„Didžiąją rungtynių dalį su juo nesikeitėme ginamaisiais, rungtynių gale nusprendėme keistis ir jis tą išnaudojo“, – šį pokytį įvertino treneris.

Daug problemų „Žalgiriui“ kėlė ir iki tol blankiai sezone atrodęs Willas Clyburnas – puolėjas su 20 taškų buvo rezultatyviausias „Anadolu Efes“ žaidėjas.

„Turbūt reikėjo daugiau pagalbos. Jis atakavo mus iš viršaus, apačios, gavo per daug laisvės ir pasitikėjimo“, – amerikiečio pasirodymą apibūdino K. Maksvytis.

„Anadolu Efes“ – itin nepalankus varžovas „Žalgiriui“, tai buvo jau šeštasis iš eilės kauniečių pralaimėjimas šiam klubui.

Paskutinį kartą „Žalgiris“ jį įveikė dar 2020 m. sezono pradžioje, kai namie triumfavo 89:73. Jeigu žvelgtume į tai, kada „Žalgiris“ įveikė „Anadolu Efes“ jų tvirtovėje, pamatytume dar niūresnę statistiką – tektų grįžti penkerius metus atgal, 2018 m. sezono pradžią (93:79).

„Tai talentinga komanda. Reikia daugiau lengvų taškų, antrų šansų, greito puolimo taškų, jeigu norime laimėti prieš tokią komandą“, – mano K. Maksvytis.

Šis mačas dar kartą išryškino „Žalgirio“ bėdas gynėjų linijoje – Keenanas Evansas žaidė 30 minučių, Tomas Dimša 27 minutes. Pirmasis pelnė 20, antrasis 15 taškų, bet daugiau šviesulių tarp komandos „mažiukų“ nematyti.

Lukas Lekavičius ir Nazas Mitrou-Longas žaidė po penkias minutes ir liko su nuliais, Dovydas Giedraitis per 18 minučių surinko -6 naudingumo balus.

Tačiau K. Maksvytis apie galimus naujokus ir toliau nelinkęs kalbėti.

„Kol kas nieko negaliu pasakyti šiuo klausimu“, – teatsakė jis.

Kitą savaitę „Žalgiris“ keliaus į Atėnus, kur lauks Marius Grigonis ir „Panathinaikos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)