Jei lietuviai laimės olimpinį atrankos turnyrą Puerto Rike, tuomet Prancūzijoje rungtyniaus C grupėje kartu su Serbija, JAV ir Pietų Sudanu.

„Visų pirma, reikia patekti į tą olimpiadą. Ten patekus, jau sutiktume su visom sąlygom, – burtų rezultatus komentavo Lietuvos rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis. – Grupė stipri, bet matom pagal visas komandas, kurios greičiausiai bus olimpiadoj, net ir tos, kurios pateks iš kvalifikacijos, tai gana stiprios komandos.”

Olimpinių žaidynių krepšinio turnyre į ketvirtfinalį pateks po dvi geriausias grupės komandas ir 2 iš 3 geriausių komandų, užėmusių trečiąsias vietas savo grupėse.

Praėjusią vasarą FIBA pasaulio taurės turnyro antrajame grupės varžybų etape Lietuvos rinktinė įveikė JAV krepšininkus 110:104. Vėliau ketvirtfinalyje 68:87 buvo nusileista Serbijai.

Šią vasarą Lietuvos krepšinio rinktinė olimpinės atrankos turnyre San Chuane (Puerto Rikas) grupės etape susidurs su Meksika ir Dramblio Kaulo Krantu. Patekimo į atkrintamąsias atveju, lauktų Italijos, Puerto Riko arba Bahreino rinktinės.

Atrankos varžybos Rygoje (Latvija), San Chuane, Pirėjuje (Graikija) ir Valensijoje (Ispanija) bus organizuojamos liepos 2-7 dienomis. Paryžiaus Olimpinės žaidynės vyks liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis.