Kiek nuslūgus euforijai po laimėto „Betsafe-LKL“ čempionų titulo, treneris „Žalgiris On Ar“ tinklalaidėje kartu su krepšinio komentatoriumi Ryčiu Kazlausku kalbėjosi apie 2022–2023 m. sezono pabaigą, apžvelgė komandos ateitį, o „Žalgiris Insider“ prenumeratoriams skirtoje dalyje atsakė į sirgalių klausimus.

„Nesakyčiau, kad turėjau tokį užkeikimą, bet net vaikų čempionatuose dažnai būdavau tarp favoritų, bet niekada nebuvau čempionas. Buvau daug kartų antras, trečias, ketvirtas. Buvau Europos, pasaulio čempionas, bet niekada nebuvau pagrindinio čempionato Lietuvoje nugalėtojas. Šitie ledai pralaužti. Treniruoju nuo 2000 metų, tad 23-eji metai darbo ir pagaliau esu Lietuvos čempionas“, – šypsojosi K.Maksvytis.

Dar nežinant visos kito sezono „Žalgirio“ komandos sudėties, vienas dalykas yra aiškus – komandoje žada likti didžioji dalis 2022–2023 m. žalgiriečių, sužaidusių nuostabų sezoną.

Tiesa, K.Maksvytis turi ir lūkestį dėl kito sezono komandos žaidimo – treneris nori, kad gerai besiginantis „Žalgiris“ taptų dar pavojingesnis puolime.

„Šį sezoną buvome daugiau gynybinė komanda. Gana atletiška. Galėdavome išleisti tikrai atletišką penketą, kuris savo savybėmis nenusileisdavo ir „topinėms“ Eurolygos komandoms. Pagrindiniai dalykai, kurie pasimatė ir atkrintamosiose – mums šiek tiek trūko taiklumo, metančių žaidėjų, ir šiek tiek kūrybos. Prie tų gerai besiginančių mūsų žaidėjų mums reikia pridėti šiek tiek, kad turėtume daugiau opcijų puolime. Pradedant kuriančiais žaidėjais – nebūtinai tai įžaidėjai. Aikštelėje gali būti net 2 ar 3 kuriantys žaidėjai ir metikai, kad puolimas būtų įvairesnis, o varžovams būtų mus sunkiau stabdyti“, – teigė treneris.

Kalbėdamas apie galimus komandos pokyčius sudėtyje, K.Maksvytis pasakojo, kad galutinis komandos naujokų skaičius priklausys nuo galutinių sprendimų dėl Isaiah Tayloro ir Tylerio Cavanaugh likimo komandoje.

Vyriausiasis „Žalgirio“ treneris tikisi, kad branduolio išsaugojimas padės išlaikyti gerą žaidimą, tačiau svarbu, kad komandos sudėtyje būtų ir šviežio kraujo, padėsiančio pakelti žaidimą į kitą lygį.

„Žinau tik vieną – branduolio išlaikymas yra galvos skausmas vadovams ir tai nėra pigus reikalas. Toks dalykas naudingas ilgalaikėje perspektyvoje, jeigu žiūrėtume į Europos krepšinį. Vienas geriausių pavyzdžių – Pirėjo „Olympiacos“, kurie išlaiko branduolį ir yra Eurolygos viršūnėje. Tos pačios – Stambulo „Anadolu Efes“, Madrido „Real“ ir „FC Barcelona“ komandos. Manau, kad šituo atveju branduolio išlaikymas yra gerai. Aišku, nereikia visai užsisėdėti – reikia surasti būdų kaip komandą padaryti dar stipresne tiek puolime, tiek gynyboje. Mūsų atveju tas skaičius yra optimalus – mes išsaugojame branduolį ir pasipildysime kažkokiais šviežiais veidais“, – kalbėjo specialistas.

Pirmosios tinklalaidės dalies pabaigoje, prieš „Žalgiris Insider“ prenumeratorių klausimus, K.Maksvytis pasidalijo ir savo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vasaros planais. Mūsų šalies nacionalinė ekipa į pirmąją stovyklą rinksis liepos viduryje, o rugpjūčio pabaigoje pradės pasirodymą pasaulio taurės turnyre.

Kalbėdamas apie galimą rinktinės sudėtį, K.Maksvytis užsiminė ir apie tai, kad Domantas Sabonis gali ir nepadėti komandai Filipinuose vyksiančiame grupės etape.

„Visi tikimės, kad Domantas žais. Visgi suprantame, kad yra objektyvios priežastys. Jeigu šiai dienai reikėtų įvertinti, tikimybė, kad Domantas bus yra mažesnė nei 50 procentų. Kaip bebūtų, kol viltis gyva, ta viltimi mes tikime”, – aiškino K.Maksvytis.