Prieš vienuolika dienų Palangoje pasirengimą pradėjusi rinktinė šeštadienį Panevėžyje sužais pirmas kontrolines rungtynes iš aštuonių – prieš Ukrainos komandą.

„Turėjome ilgesnį laikotarpį be rungtynių. Manau, kad gerai jį išnaudojome. Padirbome fiziškai, šiek tiek įėjome į krepšinio ritmą. Žaisti visada smagiau nei treniruotis, – šyptelėjo jis. – Bandysime įvesti pagrindinius žmones į rungtynių ritmą. Kelerios rungtynės bus skirtos išsiaiškinti kandidatams, kurie liks toliau. Rungtynių turime nemažai, vėliau jau akcentuosime pagrindinius krepšininkus, kad gerintume jų tarpusavio susižaidimą ir pasiruoštume čempionatui“.

Pasak K. Maksvyčio, didesnio pasiruošimo mačui su Ukraina nėra ir teigia, kad tai bus dar viena proga priminti, kad Lietuva palaiko šią šalį kruviname kare su Rusija.

„Labiau žiūrime savo tikslų, savo gynybos, puolimo. Žinome kai kuriuos jų žaidėjus individualiai, bet pagrindinis akcentas yra į savo žaidimą. Jie žino, kad mes juos palaikome ir bus graži proga per krepšinį įrodyti savo palaikymą ir draugystę“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Šiuo metu su rinktine sportuoja 17 kandidatų, o paskutinis – Ąžuolas Tubelis – prisijungs pirmadienį. K. Maksvytis kol kas nežino, ar darys kokias nors korekcijas iki mačo su Sakartvelu, kuris vyks antradienį.

„Šios dvejos rungtynės bus skirtos patikrinti kandidatams arba sutrumpinti sąrašą“, – sakė strategas.

Jis džiaugiasi ir tuo, kaip kol kas atrodo iš rezervinės rinktinės atvykusi trijulė – Deividas Sirvydis, Matas Jogėla ir Dovydas Giedraitis.

„Jie paliko gerą įspūdi, ne be reikalo juos čia paėmėme. Visada smagu turėti perspektyvų jaunimą rinktinėje“, – vertino jis.

Pasaulio čempionatas startuos rugpjūčio 25 d. trijose valstybėse – Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje.

Lietuviai varžysis D grupėje su Meksika, Juodkalnija ir Egiptu.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas: Rokas Jokubaitis, Vaidas Kariniauskas, Tomas Dimša, Dovydas Giedraitis, Ignas Brazdeikis, Margiris Normantas, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Deividas Sirvydis, Matas Jogėla, Eimantas Bendžius, Eigirdas Žukauskas, Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas, Laurynas Birutis, Donatas Tarolis, Gabrielius Maldūnas, Ąžuolas Tubelis.

Likęs rinktinės tvarkaraštis prieš pasaulio čempionatą:

  • 07 29 19.30 val. Lietuva – Ukraina (Panevėžys)
  • 
08 01 19.30 val. Lietuva – Sakartvelas (Kaunas)
  • 
08 04 19.30 val. Suomija – Lietuva (Tamperė)
  • 
08 09 19.30 val. Prancūzija – Lietuva (Orleanas)
  • 
08 11 19.30 val. Lietuva – Prancūzija (Vilnius)
  • 
08 14 19.30 val. Lietuva – Suomija (Klaipėda)
  • 
08 19 Lietuva – Puerto Rikas (Taivanas)
  • 
08 22 Lietuva – Latvija (Taivanas)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją