Apie tai žalgiriečių strategas Kazys Maksvytis kalbėjo artėjant šešto turo susitikimui namuose su Vilerbano ASVEL.

„Labiausiai neramina kova dėl atšokusių kamuolių. Nesame tokie aktyvūs kaip pernai, tai – labai įdomus pasikeitimas, ir skirtumas – žymus“, – stebėjosi žaidėjų branduolį ir geriausius kovotojus „po lenta“ tarpsezoniu išlaikiusios ekipos vairininkas.

Pagal bendrą sugriebiamų atšokusių kamuolių skaičių „Žalgiris“ teužima 14-ą poziciją (32,4).

Tiesa, būsimi varžovai šioje srityje turi dar daugiau problemų – vidutiniškai 29,6 kamuolio per mačą Eurolygoje atkovojanti Prancūzijos komanda yra priešpaskutinė 17-a.

Didžiausią indėlį „po lenta“ įneša traumas išsigydęs Joffrey Lauvergne‘as, ketvirtadienį sugrįšiantis į areną, kurioje šeimininkavo 2020-2022 metais.

Prie 4,2 atkovoto kamuolio buvęs žalgirietis prideda 11,8 taško ir 2 rezultatyvius perdavimus, naudingumu nusileidžia tik dviem tautiečiams gynėjams: Nando De Colo ir Parisui Lee.

Pastaruoju metu 32-ejų 211 cm ūgio prancūzas dažniau rungtyniauja ne vidurio puolėjo, o sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje.

„Jojo neblogai sekasi, ypač puolime: gerai pataiko tritaškius, kai turi persvarą, žaidžia nugara po krepšiu, pelno nemažai taškų“, – apie buvusį auklėtinį atsiliepė K. Maksvytis.

Tiesa, klausimas, kaip kol kas buksavusio ASVEL žaidimo schemas pakeis naujasis jų braižytojas – prieš savaitę atleistą T. J. Parkerį pakeitęs Italijos rinktinės strategas Gianmarco Pozzecco. Temperamentingajam 51-erių specialistui tai yra debiutas stipriausiame Europos klubų turnyre.

„Kiek žinau iš savo paties patirties, per savaitę sunku tikėtis didelių pokyčių žaidimo taktikoje, bet po tokių pasikeitimų komandas paprastai veikia emocinis faktorius. Turime klaustukų dėl to, kaip dabar žais ASVEL, bet bandome ruoštis ir nuspėti galimus ėjimus.

G. Pozzecco stilius – daug laisvės, tritaškių bei improvizacijos, puolimas išskiriamas labiau nei gynyba. Nors ASVEL ir turi daug veteranų, tikėtina, kad dabar jų žaidimas dar pagreitės“, – samprotavo K. Maksvytis.

Primename, kad rungtynės tarp „Žalgirio“ ir ASVEL Kaune vyks ketvirtadienį, nuo 20 val.

Turnyro lentelėje kauniečiai užima aštuntą vietą (3/2), pergalių dar neturintys prancūzai mirksta pačiame dugne – 18-oje pozicijoje.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją