Pajūrio atstovų kelionė į sostinę buvo komplikuota – pakeliui sugedo komandos autobusas, o sulaukus šio pamainos jau buvo atsilikta nuo grafiko. Areną „Neptūnas“ pasiekė tik likus valandai iki rungtynių.

Pirmasis rungtynių kėlinys klostėsi itin rezultatyviai, o „Neptūnas“ išsiveržė po Sterlingo Gibbso ir Igno Sargiūno tritaškių (22:16). „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas buvo priverstas anksti išnaudoti savo minutės pertraukėles, bet tai padėjo stabilizuoti situaciją – 26:28.

Antrąjį ketvirtį „Rytas“ pradėjo spurtu 11:0, o gerą šeimininkų atkarpą pristabdė tik Thomaso Rutherfordo dėjimas (37:30). Jau gerokai sunkiau taškus rinkęs ir varžovų spaudime per visą aikštę strigęs „Neptūnas“ iki ilgosios pertraukos atsiliko 38:50.

Grįžę iš rūbinės vilniečiai dar padidino savo pranašumą, kuris ketvirtajame kėlinyje pasiekė 20 taškų ribą (78:58). Iki finalinės sirenos klaipėdiečiams atkurti intrigos nepavyko.

Ryškiausiai rungtynėse žibėjo Martynas Echodas – 20 minučių, 20 taškų (10/13 dvitaškių), 8 atkovoti kamuoliai, rezultatyvus perdavimas, blokas, 2 išprovokuotos pražangos bei 28 naudingumo balai.

Šeimininkai puolime atkovojo net 21 kamuolį, o apskritai kovą po krepšiais laimėjo 46:30. Sklandžiai triumfuoti nesutrukdė ir nekritę tritaškiai (5/27, 19 procentų tritaškių).

Deividas Gailius pataikė 639-ąjį savo tritaškį „Betsafe-LKL“ ir visų laikų rikiuotėje pakilo į šeštąją vietą, aplenkdamas Tomą Delininkaitį. Virš „Neptūno“ puolėjo išlieka tik Artūras Milaknis (940 tritaškių), Mindaugas Lukauskis (894), Giedrius Pečiulionis (877), Martynas Gecevičius (712) ir Mindaugas Girdžiūnas (655).

„Rytas“ vertėsi be poilsio gavusio kapitono Margirio Normanto, tačiau į rikiuotę grįžo Gytis Radzevičius, sužaidęs pirmąjį savo sezono mačą. Tuo tarpu „Neptūnas“ neturėjo vengro Zsomboro Maronkos ir naujoko Ąžuolo Tubelio, kuris rungtynes jau stebėjo su komandos marškinėliais, tačiau prisijungti dar negalėjo.

Šiame susitikime net kelis kartus buvo pagerbtas A. Macijauskas – prieš rungtynes jam įteikta patekimą į „Betsafe-LKL“ trisdešimtmečio rinktinę žyminti statulėlė, o ilgosios pertraukos metu į „Jeep“ arenos palubes pakilo jo marškinėliai.

„Rytas“ turnyro lentelėje rikiuojasi antras, o kitą šeštadienį dar vienos pergalės sieks išvykoje pas Jonavos „CBet“ (5/3). Tuo tarpu septintąją vietą užimantis „Neptūnas“ kitą pirmadienį savo aikštėje priims Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (1/7).

„Rytas“: Martynas Echodas 20 (8 atk. kam., 10/13 dvitaškių), R.J. Cole'as 13 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), Keithas Hornsby (5 rez. perd., 4/14 metimų) ir Gytis Masiulis (7 atk. kam., 6/7 dvitaškių) po 12, Justinas Gorhamas 9 (7 atk. kam.), Arnas Velička 8 (6 rez. perd.).

„Neptūnas“: Martynas Pacevičius 16 (5/6 dvitaškių, 9 atk. kam.), Timas Lambrechtas ir Thomasas Rutherfodas (6 atk. kam.) po 13, Deividas Gailius ir Sterlingas Gibbsas po 10, ... , Žygimantas Janavičius 0 (11 rez. perd.).


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją