„Deja, bet negalėsiu padėti rinktinei dėl asmeninių problemų, tarp kurių yra ir sveikatos problemų, kurios mane kankino pastaruosius tris mėnesius, – savo apsisprendimą aiškino „Žalgirio“ gynėjas. – Rungtyniauti galėjau tik dėka nuskausminamųjų vaistų. Didelis klausimas, kaip man pavyks užbaigti šį sezoną. Tokios būsenos negaliu būti Kroatijos rinktinės narys, ieškantis jam sudarytų ypatingų sąlygų. Tai būtų nesąžininga prieš kitus žaidėjus“.

Praėjusią savaitę Kroatijos rinktinės treneriu vėl patvirtintas Jasminas Repeša tikėjosi visų stipriausių šalies krepšininkų pagalbos Slovėnijoje.

„Man nesvarbu, kas treniruoja rinktinę – ar Nevenas Spahija, Draženas Anzulovičius ar Repeša. Visada žaidžiau ne už trenerį, o už nacionalinę rinktinę“, – kalbėjo gynėjas.

Nuo 2003 metų M. Popovičius vilkėdamas Kroatijos rinktinės marškinėlius dalyvavo penkiuose čempionatuose iš eilės.

„Jeigu visi žaidėjai, kurie galės rungtyniauti prisijungs prie rinktinės, komanda gali pasiekti gerų rezultatų. Kiekvienose rungtynėse jie turi žaisti kupini pasitikėjimo savimi, gerai pasiruošę, kuo aš neabejoju, nes rinktinę treniruos Repeša. Linkiu jiems didžiausios sėkmės. Man bus labai sunku stebėti rungtynes per televizorių, tačiau taip turi būti“, – pridūrė M. Popovičius.

Rinktinei padėti šią vasarą negalės ir Maskvos srities „Chimki“ gynėjas Zoranas Planiničius.